Τιραμισού
Από τον: Δημήτρη Μιχαηλίδη
tiramisou-mixailidis-790×425
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ15 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ30 λεπτά
Υλικά:
 420 ml γάλα
 2 κ.γ. espresso
 200 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
 1 πακέτο σαβαγιάρ
 Κακάο (πασπάλισμα)
Εκτέλεση:
1

Βράζουμε 220 ml γάλα και προσθέτουμε 2 κ.γ. espresso

2

Ανακατεύουμε καλά και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε ξανά με ένα κουταλάκι

3

Περνάμε το γάλα με το espresso από ένα σουρωτήρι χειρός και το ρίχνουμε σε ένα μπολ

4

Το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει

5

Σε ένα μίξερ προσθέτουμε 200 ml κρύο γάλα και 1 φάκελο σαντιγί στιγμής Mac Magic με γεύση βανίλια και χτυπάμε για περίπου 4 λεπτά

6

Προσθέτουμε στο μίγμα 200 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα

7

Παίρνουμε ένα τσέρκι 20 εκατοστών

8

Βουτάμε μισό πακέτο σαβαγιάρ στο γάλα με το espresso και τα τοποθετούμε μέσα στο τσέρκι

9

Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα

10

Βουτάμε και τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα τοποθετούμε πάνω από τη κρέμα

11

Απλώνουμε και την άλλη μισή κρέμα από πάνω

12

Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά

13

Αφαιρούμε το τσέρκι , πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε

Ingredients

Υλικά:
 420 ml γάλα
 2 κ.γ. espresso
 200 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
 1 πακέτο σαβαγιάρ
 Κακάο (πασπάλισμα)

Directions

Εκτέλεση:
1

Βράζουμε 220 ml γάλα και προσθέτουμε 2 κ.γ. espresso

2

Ανακατεύουμε καλά και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε ξανά με ένα κουταλάκι

3

Περνάμε το γάλα με το espresso από ένα σουρωτήρι χειρός και το ρίχνουμε σε ένα μπολ

4

Το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει

5

Σε ένα μίξερ προσθέτουμε 200 ml κρύο γάλα και 1 φάκελο σαντιγί στιγμής Mac Magic με γεύση βανίλια και χτυπάμε για περίπου 4 λεπτά

6

Προσθέτουμε στο μίγμα 200 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα

7

Παίρνουμε ένα τσέρκι 20 εκατοστών

8

Βουτάμε μισό πακέτο σαβαγιάρ στο γάλα με το espresso και τα τοποθετούμε μέσα στο τσέρκι

9

Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα

10

Βουτάμε και τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα τοποθετούμε πάνω από τη κρέμα

11

Απλώνουμε και την άλλη μισή κρέμα από πάνω

12

Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά

13

Αφαιρούμε το τσέρκι , πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε

Τιραμισού

Pin It on Pinterest