Τηγανίτες με μαγιά
Από την: Βέφα Αλεξιάδου
From: Vefa Alexiadou
tiganites-vefa-790×425
Υλικά:
 ½ κούπα γάλα χλιαρό
 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 ½ κουταλάκι σόδα
 ½ κουταλάκι αλάτι
 1 κούπα γιαούρτι
 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
 σπορέλαιο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα
 μέλι, μαρμελάδα ή ζάχαρη και κανέλα
Εκτέλεση:
1

Διαλύστε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic στο χλιαρό γάλα και αφήστε τη να σταθεί, μέχρι να αφρίσει

2

Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι σ’ ένα μεγάλο μπολ και κάντε μία τρύπα στη μέση

3

Ρίξτε το γιαούρτι, τ’ αυγά και το μίγμα της μαγιάς και ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι λίγο-λίγο από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μία ζύμη πιο μαλακιά από τη ζύμη του ψωμιού

4

Λαδώστε εσωτερικά μία μεγάλη πλαστική σακούλα και βάλτε μέσα τη ζύμη

5

Κλείστε την σακούλα, αφήνοντας περιθώριο για να φουσκώσει η ζύμη, και βάλτε τη στο ψυγείο

6

Ύστερα από 1:30 με 2 ώρες η ζύμη είναι έτοιμη για να ψήσετε τις τηγανίτες

7

Λαδώνοντας τα χέρια σας, για να μην κολλάει η ζύμη, πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού μανταρινιού και πατήστε τα με τον πλάστη σε φυλλαράκια

8

Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεστάνετε το λάδι ή τη μαργαρίνη και τηγανίστε τις τηγανίτες κι από τις δύο πλευρές για να ροδίσουν

9

Τηγανίστε όσες τηγανίτες θέλετε και βάλτε την υπόλοιπη ζύμη στο ψυγείο

10

Διατηρείται για μία εβδομάδα

11

Σερβίρονται ζεστές με μέλι , μαρμελάδα ή ζάχαρη και κανέλα

Ingredients

Υλικά:
 ½ κούπα γάλα χλιαρό
 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 ½ κουταλάκι σόδα
 ½ κουταλάκι αλάτι
 1 κούπα γιαούρτι
 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
 σπορέλαιο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα
 μέλι, μαρμελάδα ή ζάχαρη και κανέλα

Directions

Εκτέλεση:
1

Διαλύστε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic στο χλιαρό γάλα και αφήστε τη να σταθεί, μέχρι να αφρίσει

2

Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι σ’ ένα μεγάλο μπολ και κάντε μία τρύπα στη μέση

3

Ρίξτε το γιαούρτι, τ’ αυγά και το μίγμα της μαγιάς και ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι λίγο-λίγο από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μία ζύμη πιο μαλακιά από τη ζύμη του ψωμιού

4

Λαδώστε εσωτερικά μία μεγάλη πλαστική σακούλα και βάλτε μέσα τη ζύμη

5

Κλείστε την σακούλα, αφήνοντας περιθώριο για να φουσκώσει η ζύμη, και βάλτε τη στο ψυγείο

6

Ύστερα από 1:30 με 2 ώρες η ζύμη είναι έτοιμη για να ψήσετε τις τηγανίτες

7

Λαδώνοντας τα χέρια σας, για να μην κολλάει η ζύμη, πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού μανταρινιού και πατήστε τα με τον πλάστη σε φυλλαράκια

8

Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεστάνετε το λάδι ή τη μαργαρίνη και τηγανίστε τις τηγανίτες κι από τις δύο πλευρές για να ροδίσουν

9

Τηγανίστε όσες τηγανίτες θέλετε και βάλτε την υπόλοιπη ζύμη στο ψυγείο

10

Διατηρείται για μία εβδομάδα

11

Σερβίρονται ζεστές με μέλι , μαρμελάδα ή ζάχαρη και κανέλα

Τηγανίτες με μαγιά

Pin It on Pinterest