Διαλύστε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic στο χλιαρό γάλα και αφήστε τη να σταθεί, μέχρι να αφρίσει
Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι σ’ ένα μεγάλο μπολ και κάντε μία τρύπα στη μέση
Ρίξτε το γιαούρτι, τ’ αυγά και το μίγμα της μαγιάς και ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι λίγο-λίγο από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μία ζύμη πιο μαλακιά από τη ζύμη του ψωμιού
Λαδώστε εσωτερικά μία μεγάλη πλαστική σακούλα και βάλτε μέσα τη ζύμη
Κλείστε την σακούλα, αφήνοντας περιθώριο για να φουσκώσει η ζύμη, και βάλτε τη στο ψυγείο
Ύστερα από 1:30 με 2 ώρες η ζύμη είναι έτοιμη για να ψήσετε τις τηγανίτες
Λαδώνοντας τα χέρια σας, για να μην κολλάει η ζύμη, πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού μανταρινιού και πατήστε τα με τον πλάστη σε φυλλαράκια
Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεστάνετε το λάδι ή τη μαργαρίνη και τηγανίστε τις τηγανίτες κι από τις δύο πλευρές για να ροδίσουν
Τηγανίστε όσες τηγανίτες θέλετε και βάλτε την υπόλοιπη ζύμη στο ψυγείο
Διατηρείται για μία εβδομάδα
Σερβίρονται ζεστές με μέλι , μαρμελάδα ή ζάχαρη και κανέλα
Ingredients
Directions
Διαλύστε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic στο χλιαρό γάλα και αφήστε τη να σταθεί, μέχρι να αφρίσει
Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι σ’ ένα μεγάλο μπολ και κάντε μία τρύπα στη μέση
Ρίξτε το γιαούρτι, τ’ αυγά και το μίγμα της μαγιάς και ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι λίγο-λίγο από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μία ζύμη πιο μαλακιά από τη ζύμη του ψωμιού
Λαδώστε εσωτερικά μία μεγάλη πλαστική σακούλα και βάλτε μέσα τη ζύμη
Κλείστε την σακούλα, αφήνοντας περιθώριο για να φουσκώσει η ζύμη, και βάλτε τη στο ψυγείο
Ύστερα από 1:30 με 2 ώρες η ζύμη είναι έτοιμη για να ψήσετε τις τηγανίτες
Λαδώνοντας τα χέρια σας, για να μην κολλάει η ζύμη, πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού μανταρινιού και πατήστε τα με τον πλάστη σε φυλλαράκια
Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεστάνετε το λάδι ή τη μαργαρίνη και τηγανίστε τις τηγανίτες κι από τις δύο πλευρές για να ροδίσουν
Τηγανίστε όσες τηγανίτες θέλετε και βάλτε την υπόλοιπη ζύμη στο ψυγείο
Διατηρείται για μία εβδομάδα
Σερβίρονται ζεστές με μέλι , μαρμελάδα ή ζάχαρη και κανέλα