Τσουρέκι με ξηρή μαγιά με μίγμα προζυμιών Mac Magic
Από Mac Magic
From: Mac Magic
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ3 ώρες 46 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ40 λεπτά
Υλικά:
Υλικά για τη ζύμη:
 500 γρ. Αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό
 160 γρ. Γάλα πλήρες
 10 γρ. Αλάτι
 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 75 γρ. Βούτυρο Γάλακτος
 3 γρ. Βανίλια
 3 γρ. Μαχλέπι
 3 γρ. Μαστίχα
 1 γρ. Κάρδαμο
 2 μεσαία αυγά
Διαδικασία:
1

Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο, την ζάχαρη, και το γάλα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι.

2

Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10-12 λεπτά στη γρήγορη ή μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.

3

Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ένα ζεστό σημείο για 100-120 λεπτά περίπου.

4

Ρίχνουμε την ζύμη στο πάγκο, κόβουμε και χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη.

5

Πατάμε τις ζύμες και τυλίγουμε ώστε να δημιουργήσουμε μικρά ρολάκια - φυτίλια.

6

Στη συνέχεια πλάθουμε τα φυτίλια ώστε να γίνουν πιο μεγάλα.

7

Πλέκουμε 2 φυτίλια μεταξύ τους ώστε να σχηματιστεί μια ωραία πλεξούδα.

8

Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τις ζύμες και αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ένα ζεστό μέρος για 80-90 λεπτά περίπου.

9

Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο, χοντρή ζάχαρη ή ότι άλλο επιθυμούμε.

10

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 180oC και 20-25 λεπτά στους 150oC.

11

Σημείωση: Εάν θέλετε να γίνει πιο γρήγορη η διαδικασία της ζύμωσης και να μην περιμένετε τόσες ώρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον 1 φακελάκι ξηρή μαγιά με μίγμα προζυμιών Mac Magic.

Ingredients

Υλικά:
Υλικά για τη ζύμη:
 500 γρ. Αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό
 160 γρ. Γάλα πλήρες
 10 γρ. Αλάτι
 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 75 γρ. Βούτυρο Γάλακτος
 3 γρ. Βανίλια
 3 γρ. Μαχλέπι
 3 γρ. Μαστίχα
 1 γρ. Κάρδαμο
 2 μεσαία αυγά

Directions

Διαδικασία:
1

Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο, την ζάχαρη, και το γάλα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι.

2

Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10-12 λεπτά στη γρήγορη ή μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.

3

Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ένα ζεστό σημείο για 100-120 λεπτά περίπου.

4

Ρίχνουμε την ζύμη στο πάγκο, κόβουμε και χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη.

5

Πατάμε τις ζύμες και τυλίγουμε ώστε να δημιουργήσουμε μικρά ρολάκια - φυτίλια.

6

Στη συνέχεια πλάθουμε τα φυτίλια ώστε να γίνουν πιο μεγάλα.

7

Πλέκουμε 2 φυτίλια μεταξύ τους ώστε να σχηματιστεί μια ωραία πλεξούδα.

8

Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τις ζύμες και αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ένα ζεστό μέρος για 80-90 λεπτά περίπου.

9

Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο, χοντρή ζάχαρη ή ότι άλλο επιθυμούμε.

10

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 180oC και 20-25 λεπτά στους 150oC.

11

Σημείωση: Εάν θέλετε να γίνει πιο γρήγορη η διαδικασία της ζύμωσης και να μην περιμένετε τόσες ώρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον 1 φακελάκι ξηρή μαγιά με μίγμα προζυμιών Mac Magic.

Τσουρέκι με ξηρή μαγιά με μίγμα προζυμιών Mac Magic

Pin It on Pinterest