Πεϊνιρλί
Από Mac Magic
From: Mac Magic
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ1 ώρα 11 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ25 λεπτά
Υλικά:
 300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 200 γρ. Αλεύρι κίτρινο σκληρό σιτάρι
 300 γρ. Νερό
 50 γρ. Βούτυρο αγελάδος
 10 γρ. Αλάτι
 10 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη γέμιση:
 Μιξ τυριών
 Πάριζα
 Σάλτσα ντομάτας
 Μπέικον
Εκτέλεση:
1

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε 4' στην αργή ταχύτητα και 6-7' στη γρήγορη ταχύτητα ή μέχρι η ζύμη να έχει ξεκολλήσει καλά από τα τοιχώματα του κάδου

2

Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 35-40' σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο

3

Κόβουμε και ζυγίζουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 150 γρ. , πλάθουμε ελαφρώς σε φρατζολάκι και τοποθετούμε στο ταψί.

4

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20'.

5

Στη συνέχεια χαράζουμε βαθιά, στη μέση της ζύμες μας και ανοίγουμε με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω για να σχηματίσουμε το πεϊνιρλί και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.

6

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς για 5' και 20' στους 180 βαθμούς.

Ingredients

Υλικά:
 300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 200 γρ. Αλεύρι κίτρινο σκληρό σιτάρι
 300 γρ. Νερό
 50 γρ. Βούτυρο αγελάδος
 10 γρ. Αλάτι
 10 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη γέμιση:
 Μιξ τυριών
 Πάριζα
 Σάλτσα ντομάτας
 Μπέικον

Directions

Εκτέλεση:
1

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε 4' στην αργή ταχύτητα και 6-7' στη γρήγορη ταχύτητα ή μέχρι η ζύμη να έχει ξεκολλήσει καλά από τα τοιχώματα του κάδου

2

Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 35-40' σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο

3

Κόβουμε και ζυγίζουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 150 γρ. , πλάθουμε ελαφρώς σε φρατζολάκι και τοποθετούμε στο ταψί.

4

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20'.

5

Στη συνέχεια χαράζουμε βαθιά, στη μέση της ζύμες μας και ανοίγουμε με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω για να σχηματίσουμε το πεϊνιρλί και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.

6

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς για 5' και 20' στους 180 βαθμούς.

Πεϊνιρλί

Pin It on Pinterest