Gingerbread με ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic
Από Mac Magic
From: Mac Magic
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ2 ώρες 49 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ35 λεπτά
Υλικά:
Υλικά για τη ζύμη:
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 430 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 55 γρ. Καστανή ζάχαρη
 8 γρ. Αλάτι
 4 γρ. Ginger τριμμένο
 4 γρ. Κανέλα τριμμένη
 1 γρ. Μοσχοκάρυδο
 1 γρ, Γαρύφαλλο
 76 γρ. Βούτυρο Γάλακτος
 60 γρ. Νερό
 60 γρ. Γάλα πλήρες
 40 γρ. Μελάσα
 2 γρ. Βανίλια
 2 μεσαία αυγά
Υλικά για τη γέμιση:
 45 γρ. Βούτυρο Γάλακτος
 75 γρ. Καστανή ζάχαρη
 4 γρ. Ginger τριμμένο
 2 γρ. Κανέλα
 1,5 γρ. Αλάτι
 1 γρ. Μοσχοκάρυδο
 1 γρ. Γαρύφαλλο
Υλικά για το γλάσο:
 90 γρ. Ζάχαρη άχνη
 15 γρ. Γάλα πλήρες
 7 γρ. Μελάσα
 1 γρ. Βανίλια
 1 γρ. Αλάτι
Διαδικασία:
Για τη ζύμη:
1

Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο, την μελάσα, το νερό και το γάλα.

2

Στη συνέχεια ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα στον κάδο του μίξερ 5 κουταλιές από το αλεύρι που έχουμε ζυγίσει, τη ξηρή μαγιά Mac Magic , την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το ginger, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πρώτο μείγμα που ζεστάναμε στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά.

4

Μόλις η ζύμη γίνει λεία μπορούμε να προσθέσουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 8-10 λεπτά

5

Προσοχή η ζύμη θα είναι κολλώδες και αυτό θα χρειαστεί και λίγο πλάσιμο στον πάγκο με τη βοήθεια λίγου αλεύρου

6

Σχηματίζουμε τη ζύμη σε μορφή μπάλας και τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο σκεύος. Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί 45-50 λεπτά σε ένα ζεστό περιβάλλον. Έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο για 60 λεπτά ή όλη τη νύχτα

7

Ανοίγουμε τη ζύμη στον πάγκο με τη βοήθεια ενός πλάστη, με πάχος περίπου 3-4 mm ή όσο είναι το πάχος του μικρού δαχτύλου.

8

Αλείφουμε την γέμιση σε όλο το μήκος της ζύμης και κόβουμε κάθετα λωρίδες.

9

Κλείνουμε τις λωρίδες ρολό και τοποθετούμε στη φόρμα.

10

Αφήνουμε τις ζύμες να φουσκώσουν σε ένα ζεστό σημείο για 40-45 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

11

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180oC και 10 λεπτά στους 170oC (σύνολο ψησίματος 35 λεπτά περίπου)

Για τη γέμιση:
12

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.

Για το γλάσο:
13

Σε ένα σκεύος προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.

Ingredients

Υλικά:
Υλικά για τη ζύμη:
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 430 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 55 γρ. Καστανή ζάχαρη
 8 γρ. Αλάτι
 4 γρ. Ginger τριμμένο
 4 γρ. Κανέλα τριμμένη
 1 γρ. Μοσχοκάρυδο
 1 γρ, Γαρύφαλλο
 76 γρ. Βούτυρο Γάλακτος
 60 γρ. Νερό
 60 γρ. Γάλα πλήρες
 40 γρ. Μελάσα
 2 γρ. Βανίλια
 2 μεσαία αυγά
Υλικά για τη γέμιση:
 45 γρ. Βούτυρο Γάλακτος
 75 γρ. Καστανή ζάχαρη
 4 γρ. Ginger τριμμένο
 2 γρ. Κανέλα
 1,5 γρ. Αλάτι
 1 γρ. Μοσχοκάρυδο
 1 γρ. Γαρύφαλλο
Υλικά για το γλάσο:
 90 γρ. Ζάχαρη άχνη
 15 γρ. Γάλα πλήρες
 7 γρ. Μελάσα
 1 γρ. Βανίλια
 1 γρ. Αλάτι

Directions

Διαδικασία:
Για τη ζύμη:
1

Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο, την μελάσα, το νερό και το γάλα.

2

Στη συνέχεια ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα στον κάδο του μίξερ 5 κουταλιές από το αλεύρι που έχουμε ζυγίσει, τη ξηρή μαγιά Mac Magic , την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το ginger, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πρώτο μείγμα που ζεστάναμε στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά.

4

Μόλις η ζύμη γίνει λεία μπορούμε να προσθέσουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 8-10 λεπτά

5

Προσοχή η ζύμη θα είναι κολλώδες και αυτό θα χρειαστεί και λίγο πλάσιμο στον πάγκο με τη βοήθεια λίγου αλεύρου

6

Σχηματίζουμε τη ζύμη σε μορφή μπάλας και τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο σκεύος. Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί 45-50 λεπτά σε ένα ζεστό περιβάλλον. Έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο για 60 λεπτά ή όλη τη νύχτα

7

Ανοίγουμε τη ζύμη στον πάγκο με τη βοήθεια ενός πλάστη, με πάχος περίπου 3-4 mm ή όσο είναι το πάχος του μικρού δαχτύλου.

8

Αλείφουμε την γέμιση σε όλο το μήκος της ζύμης και κόβουμε κάθετα λωρίδες.

9

Κλείνουμε τις λωρίδες ρολό και τοποθετούμε στη φόρμα.

10

Αφήνουμε τις ζύμες να φουσκώσουν σε ένα ζεστό σημείο για 40-45 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

11

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180oC και 10 λεπτά στους 170oC (σύνολο ψησίματος 35 λεπτά περίπου)

Για τη γέμιση:
12

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.

Για το γλάσο:
13

Σε ένα σκεύος προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.

Gingerbread με ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic

Pin It on Pinterest