Φοκάτσια με γέμιση
Από Mac Magic
From: Mac Magic
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ1 ώρα 25 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ30 λεπτά
Υλικά:
 500 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ ή συνδυασμός αλεύρων
 300 γρ. Νερό
 30 γρ. Ελαιόλαδο
 10 γρ. Αλάτι
Για τη γέμιση:
 Ντοματίνια
 Φέτα
 Ρίγανη
 Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για 5' στην αργή ταχύτητα και 6-7' στη γρήγορη ταχύτητα ή μέχρι η ζύμη να έχει ξεκολλήσει καλά από τα τοιχώματα του κάδου.

2

Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 45-50' σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.

3

Κόβουμε σε δύο ίσα μέρη τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ταψί και πατάμε ελαφρώς για να απλωθεί.

4

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20'.

5

Τοποθετούμε στην επιφάνεια τα υλικά της αρεσκείας μας αλείφουμε με ελαιόλαδο και πατάμε την ζύμη με τα δάχτυλα για να δημιουργήσουμε τρύπες.

6

Ψήνουμε σε προ- θερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 210 βαθμούς για 5' και 25' στους 180 βαθμούς

Ingredients

Υλικά:
 500 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ ή συνδυασμός αλεύρων
 300 γρ. Νερό
 30 γρ. Ελαιόλαδο
 10 γρ. Αλάτι
Για τη γέμιση:
 Ντοματίνια
 Φέτα
 Ρίγανη
 Ελαιόλαδο

Directions

Εκτέλεση:
1

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για 5' στην αργή ταχύτητα και 6-7' στη γρήγορη ταχύτητα ή μέχρι η ζύμη να έχει ξεκολλήσει καλά από τα τοιχώματα του κάδου.

2

Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 45-50' σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.

3

Κόβουμε σε δύο ίσα μέρη τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ταψί και πατάμε ελαφρώς για να απλωθεί.

4

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20'.

5

Τοποθετούμε στην επιφάνεια τα υλικά της αρεσκείας μας αλείφουμε με ελαιόλαδο και πατάμε την ζύμη με τα δάχτυλα για να δημιουργήσουμε τρύπες.

6

Ψήνουμε σε προ- θερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 210 βαθμούς για 5' και 25' στους 180 βαθμούς

Φοκάτσια με γέμιση

Pin It on Pinterest