Cinnamon Rolls με ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic
Από Mac Magic
From: Mac Magic
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ1 ώρα 20 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ30 λεπτά
Υλικά:
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 420 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 8 γρ. Αλάτι
 190 γρ. Γάλα πλήρες
 40 γρ. Βούτυρο γάλακτος
 1 μεγάλο αυγό
 1 Πορτοκάλι (30 γρ. χυμός, 6 γρ. ξύσμα)
Υλικά για τη γέμιση:
 45 γρ. Βούτυρο Γάλακτος
 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
 50 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
 6 γρ. Ξύσμα από το υπάρχον πορτοκάλι
Υλικά για το γλάσο πορτοκαλιού:
 150 γρ. Ζάχαρη άχνη
 25-30 γρ. Χυμό από το υπάρχον πορτοκάλι
Διαδικασία:
Για τη ζύμη:
1

Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε το βούτυρο και το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ όλα μας τα υλικά και το μείγμα (βούτυρο- γάλα) και ανακατεύουμε 5 λεπτά σε αργή ταχύτητα και 8-10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ή έως ότου έχουμε μια λεία ζύμη η οποία δεν κολλάει στα τοιχώματα του κάδου

3

Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα λαδωμένο σκεύος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 25-30 λεπτά περίπου.

4

Ανοίγουμε το ζυμάρι με την βοήθεια ενός πλάστη σε σχήμα ορθογώνιο και το πάχος της ζύμης να είναι 4-5 χιλιοστά ή περίπου όσο το ύψος του μικρού δαχτύλου.

5

Προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

6

Κλείνουμε καλά ρολάροντας την ζύμη σε ένα ταψάκι κάθετα και αφήνουμε να φουσκώσουνε σε ένα ζεστό περιβάλλον σκεπασμένο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν.

7

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα για 25-30 λεπτά

Για τη γέμιση:
8

Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ελαφρώς στον φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα και είναι έτοιμο προς χρήση.

Για το γλάσο πορτοκαλιού:
9

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με τον χυμό μέχρι να γίνει λεία η υφή του.

Ingredients

Υλικά:
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 420 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 8 γρ. Αλάτι
 190 γρ. Γάλα πλήρες
 40 γρ. Βούτυρο γάλακτος
 1 μεγάλο αυγό
 1 Πορτοκάλι (30 γρ. χυμός, 6 γρ. ξύσμα)
Υλικά για τη γέμιση:
 45 γρ. Βούτυρο Γάλακτος
 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
 50 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
 6 γρ. Ξύσμα από το υπάρχον πορτοκάλι
Υλικά για το γλάσο πορτοκαλιού:
 150 γρ. Ζάχαρη άχνη
 25-30 γρ. Χυμό από το υπάρχον πορτοκάλι

Directions

Διαδικασία:
Για τη ζύμη:
1

Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε το βούτυρο και το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ όλα μας τα υλικά και το μείγμα (βούτυρο- γάλα) και ανακατεύουμε 5 λεπτά σε αργή ταχύτητα και 8-10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ή έως ότου έχουμε μια λεία ζύμη η οποία δεν κολλάει στα τοιχώματα του κάδου

3

Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα λαδωμένο σκεύος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 25-30 λεπτά περίπου.

4

Ανοίγουμε το ζυμάρι με την βοήθεια ενός πλάστη σε σχήμα ορθογώνιο και το πάχος της ζύμης να είναι 4-5 χιλιοστά ή περίπου όσο το ύψος του μικρού δαχτύλου.

5

Προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

6

Κλείνουμε καλά ρολάροντας την ζύμη σε ένα ταψάκι κάθετα και αφήνουμε να φουσκώσουνε σε ένα ζεστό περιβάλλον σκεπασμένο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν.

7

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα για 25-30 λεπτά

Για τη γέμιση:
8

Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ελαφρώς στον φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα και είναι έτοιμο προς χρήση.

Για το γλάσο πορτοκαλιού:
9

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με τον χυμό μέχρι να γίνει λεία η υφή του.

Cinnamon Rolls με ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic

Pin It on Pinterest