Κέικ Μήλου με crumble ζάχαρη – κανέλα και ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic
Από Mac Magic
From: Mac Magic
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ46 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ35 λεπτά
Υλικά:
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 420 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 80 γρ. Καστανή ζάχαρη
 2 γρ. Κανέλα
 220 γρ. Νερό
 40 γρ. Βούτυρο γάλακτος
 1 μεσαίο αυγό
 180 γρ. ή ένα μεγάλο πράσινο μήλο
Υλικά για το crumble ζάχαρη - κανέλα:
 65 γρ. Καστανή ζάχαρη
 55 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 γρ. Μοσχοκάρυδο
 4 γρ. Κανέλα
 35 γρ. Βούτυρο γάλακτος
Διαδικασία:
1

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την μισή ποσότητα του αλεύρου , την κανέλα, την ξηρή μαγιά Mac Magic, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

2

Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το βούτυρο και το αυγό με τη σειρά χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 3 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.

3

Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα μήλα, τα καρύδια και το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα.

4

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα και προσθέτουμε στην επιφάνεια της ζύμης το crumble ζάχαρη-κανέλα.

5

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας για 35 - 40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει σε ένα ζεστό σημείο.

6

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180oC και 15 λεπτά στους 150oC (σύνολο ψησίματος 35 λεπτά).

7

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. (Προσοχή, το βούτυρο πρέπει να είναι δροσερό)

Ingredients

Υλικά:
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 420 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 80 γρ. Καστανή ζάχαρη
 2 γρ. Κανέλα
 220 γρ. Νερό
 40 γρ. Βούτυρο γάλακτος
 1 μεσαίο αυγό
 180 γρ. ή ένα μεγάλο πράσινο μήλο
Υλικά για το crumble ζάχαρη - κανέλα:
 65 γρ. Καστανή ζάχαρη
 55 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 γρ. Μοσχοκάρυδο
 4 γρ. Κανέλα
 35 γρ. Βούτυρο γάλακτος

Directions

Διαδικασία:
1

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την μισή ποσότητα του αλεύρου , την κανέλα, την ξηρή μαγιά Mac Magic, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

2

Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το βούτυρο και το αυγό με τη σειρά χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 3 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.

3

Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα μήλα, τα καρύδια και το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα.

4

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα και προσθέτουμε στην επιφάνεια της ζύμης το crumble ζάχαρη-κανέλα.

5

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας για 35 - 40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει σε ένα ζεστό σημείο.

6

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180oC και 15 λεπτά στους 150oC (σύνολο ψησίματος 35 λεπτά).

7

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. (Προσοχή, το βούτυρο πρέπει να είναι δροσερό)

Κέικ Μήλου με crumble ζάχαρη – κανέλα και ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic

Pin It on Pinterest