Αλμυρό κέικ
Από Mac Magic
From: Mac Magic
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ1 ώρα 26 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ40 λεπτά
Υλικά :
 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
 300 γρ. νερό
 20 γρ. ελαιόλαδο
 10 γρ. αλάτι
Γέμιση :
 Λιαστή ντομάτα
 Πέστο βασιλικού
 Ελιές ροδέλα
 Ρίγανη
 Ελαιόλαδο
1

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε 4' στην αργή ταχύτητα και 6-7' στη γρήγορη ταχύτητα ή μέχρι η ζύμη να έχει ξεκολλήσει καλά από τα τοιχώματα του κάδου.

2

Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40-45' σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.

3

Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο μας ομοιόμορφα, κόβουμε λωρίδες και στη συνέχεια πιο μικρά κομματάκια.

4

Βάζουμε λάδι στη φόρμα και τοποθετούμε τη πρώτη στρώση με τα ζυμαράκια, βάζουμε πέστο βασιλικού , ελιές, λιαστή ντομάτα, ρίγανη, ελαιόλαδο και πάλι το ίδιο για μια ακόμα φορά.

5

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25-30'.

6

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 210 βαθμούς για 5' και 35' στους 180 βαθμούς.

Ingredients

Υλικά :
 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
 300 γρ. νερό
 20 γρ. ελαιόλαδο
 10 γρ. αλάτι
Γέμιση :
 Λιαστή ντομάτα
 Πέστο βασιλικού
 Ελιές ροδέλα
 Ρίγανη
 Ελαιόλαδο

Directions

1

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε 4' στην αργή ταχύτητα και 6-7' στη γρήγορη ταχύτητα ή μέχρι η ζύμη να έχει ξεκολλήσει καλά από τα τοιχώματα του κάδου.

2

Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40-45' σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.

3

Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο μας ομοιόμορφα, κόβουμε λωρίδες και στη συνέχεια πιο μικρά κομματάκια.

4

Βάζουμε λάδι στη φόρμα και τοποθετούμε τη πρώτη στρώση με τα ζυμαράκια, βάζουμε πέστο βασιλικού , ελιές, λιαστή ντομάτα, ρίγανη, ελαιόλαδο και πάλι το ίδιο για μια ακόμα φορά.

5

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25-30'.

6

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 210 βαθμούς για 5' και 35' στους 180 βαθμούς.

Αλμυρό κέικ

Pin It on Pinterest