Τυρόψωμο
Από Mac Magic
From: Mac Magic
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ1 ώρα 15 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ40 λεπτά
Υλικά :
 300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 200 γρ. Αλεύρι κίτρινο σκληρό σιτάρι
 300 γρ. Νερό
 20 γρ. Ελαιόλαδο
 8 γρ. Αλάτι
 10 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη γέμιση :
 Φέτα
 Ρίγανη
 Ελαιόλαδο
1

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5-6' στη γρήγορη ταχύτητα ή μέχρι η ζύμη να έχει ξεκολλήσει καλά από τα τοιχώματα του κάδου.

2

Στη συνέχεια αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 40-45' σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.

3

Απλώνουμε την ζύμη στον πάγκο μας ομοιόμορφα και κόβουμε σε δύο ίσα μέρη.

4

Ανοίγουμε την ζύμη με το χέρι και το πάχος του να είναι περίπου 1 δάχτυλο.

5

Προσθέτουμε το τυρί, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και ρολάρουμε την ζύμη.

6

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25-30'

7

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 210 βαθμούς για 5' και 35' στους 180 βαθμούς.

Ingredients

Υλικά :
 300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 200 γρ. Αλεύρι κίτρινο σκληρό σιτάρι
 300 γρ. Νερό
 20 γρ. Ελαιόλαδο
 8 γρ. Αλάτι
 10 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη γέμιση :
 Φέτα
 Ρίγανη
 Ελαιόλαδο

Directions

1

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5-6' στη γρήγορη ταχύτητα ή μέχρι η ζύμη να έχει ξεκολλήσει καλά από τα τοιχώματα του κάδου.

2

Στη συνέχεια αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 40-45' σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.

3

Απλώνουμε την ζύμη στον πάγκο μας ομοιόμορφα και κόβουμε σε δύο ίσα μέρη.

4

Ανοίγουμε την ζύμη με το χέρι και το πάχος του να είναι περίπου 1 δάχτυλο.

5

Προσθέτουμε το τυρί, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και ρολάρουμε την ζύμη.

6

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25-30'

7

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 210 βαθμούς για 5' και 35' στους 180 βαθμούς.

Τυρόψωμο

Pin It on Pinterest