Tσιαπάτα με ξηρή μαγιά με μίγμα προζυμιών Mac Magic
Από Mac Magic
From: Mac Magic
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ1 ώρα 38 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ30 λεπτά
Υλικά για τη ζύμη :
 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 350 γρ. Νερό
 10 γρ. Αλάτι
 25 γρ. Ελαιόλαδο
Διαδικασία:
1

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 4' στην αργή ταχύτητα και 8'-9΄ στη γρήγορη ή μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα

2

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στα τοιχώματα ενώ δουλεύει το μίξερ για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε με ευκολία την ζύμη από τον κάδο.

3

Ξεκουράζουμε την ζύμη σκεπασμένη σε ένα ζεστό σημείο για 60-65' περίπου.

4

Ρίχνουμε την ζύμη στο πάγκο με λίγο αλεύρι, κόβουμε και χωρίζουμε την ζύμη.

5

Βάζουμε τις ζύμες σε ταψάκι και ξεκουράζουμε 15-20' περίπου σε ένα ζεστό σημείο.

6

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30' περίπου στους 200oC προσθέτοντας και ένα ταψάκι με νερό στον πάτο του φούρνου ώστε να έχουμε πιο τραγανή κόρα.

Ingredients

Υλικά για τη ζύμη :
 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 350 γρ. Νερό
 10 γρ. Αλάτι
 25 γρ. Ελαιόλαδο

Directions

Διαδικασία:
1

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 4' στην αργή ταχύτητα και 8'-9΄ στη γρήγορη ή μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα

2

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στα τοιχώματα ενώ δουλεύει το μίξερ για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε με ευκολία την ζύμη από τον κάδο.

3

Ξεκουράζουμε την ζύμη σκεπασμένη σε ένα ζεστό σημείο για 60-65' περίπου.

4

Ρίχνουμε την ζύμη στο πάγκο με λίγο αλεύρι, κόβουμε και χωρίζουμε την ζύμη.

5

Βάζουμε τις ζύμες σε ταψάκι και ξεκουράζουμε 15-20' περίπου σε ένα ζεστό σημείο.

6

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30' περίπου στους 200oC προσθέτοντας και ένα ταψάκι με νερό στον πάτο του φούρνου ώστε να έχουμε πιο τραγανή κόρα.

Tσιαπάτα με ξηρή μαγιά με μίγμα προζυμιών Mac Magic

Pin It on Pinterest