Μους ανανά
Από Mac Magic
mous-anana-sintagi
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ2 ώρεςΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ20 λεπτά
Υλικά:
 200 ml βραστό νερό
 300 γρ. τυρί κρέμα
 ½ φρέσκο ανανά σε κυβάκια
 ¼ φλ. φιστίκια Αιγίνης ψημένα και ανάλατα
 1 λάιμ
Εκτέλεση:
1

Καθαρίζουμε και κόβουμε τον ανανά σε μικρά κυβάκια, αφήνουμε να σουρώσουν από τα υγρά του. (Εναλλακτικά μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο καθαρισμένο ανανά)

2

Κάνουμε τον ζελέ ανανά με το μισό νερό (δεν προσθέτουμε το κρύο νερό). Αφήνουμε να κρυώσει.

3

Βγάζουμε το τυρί κρέμα από το ψυγείο, το ρίχνουμε σε ένα μπολ με το ζελέ ανανά και χτυπάμε με ένα μίξερ να γίνει μια απαλή κρέμα.

4

Προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι τα κομματάκια ανανά, το ξύσμα λάιμ και τα μισά φυστίκια Αιγίνης.

5

Σερβίρουμε στα ποτήρια, πασπαλίζουμε κάθε ποτήρι με τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγινης και έξτρα ξύσμα λάιμ

6

Παγώνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ingredients

Υλικά:
 200 ml βραστό νερό
 300 γρ. τυρί κρέμα
 ½ φρέσκο ανανά σε κυβάκια
 ¼ φλ. φιστίκια Αιγίνης ψημένα και ανάλατα
 1 λάιμ

Directions

Εκτέλεση:
1

Καθαρίζουμε και κόβουμε τον ανανά σε μικρά κυβάκια, αφήνουμε να σουρώσουν από τα υγρά του. (Εναλλακτικά μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο καθαρισμένο ανανά)

2

Κάνουμε τον ζελέ ανανά με το μισό νερό (δεν προσθέτουμε το κρύο νερό). Αφήνουμε να κρυώσει.

3

Βγάζουμε το τυρί κρέμα από το ψυγείο, το ρίχνουμε σε ένα μπολ με το ζελέ ανανά και χτυπάμε με ένα μίξερ να γίνει μια απαλή κρέμα.

4

Προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι τα κομματάκια ανανά, το ξύσμα λάιμ και τα μισά φυστίκια Αιγίνης.

5

Σερβίρουμε στα ποτήρια, πασπαλίζουμε κάθε ποτήρι με τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγινης και έξτρα ξύσμα λάιμ

6

Παγώνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες.

Μους ανανά

Pin It on Pinterest