Λαδένια
Από Mac Magic
From
ladenia-sintagi
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ1 ώραΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ1 ώρα
Υλικά:
 400 γρ. αλεύρι σκληρό
 240-250 ml νερό χλιαρό
 1 κ.γ. ζάχαρη
 αλάτι & πιπέρι
 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
 1 κρεμμύδι ξερό
 2 μέτριες ντομάτες
 ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 Ρίγανη και θυμάρι
 6-8 ελιές χωρίς κουκούτσια
Εκτέλεση:
1

Για τη ζύμη, διαλύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε την ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι και σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.

2

Αφού γίνει ένα ζυμάρι το ζυμώνουμε για 10 λεπτά (στο μίξερ χρησιμοποιούμε το εξάρτημα γάντζο).

3

Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια βρεγμένη πετσέτα ή διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό σημείο για περίπου 1 ώρα.

4

Στρώνουμε ένα ταψί (παραδοσιακά στρόγγυλο) με ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετούμε στη μέση του το ζυμάρι.

5

Το ανοίγουμε με τις παλάμες σας και το στρώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα όλο το ταψί. Με τα δάχτυλα πιέζουμε και κάνουμε βαθουλώματα στη ζύμη.

6

Αλείφουμε με ένα κουτάλι τον πελτέ ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, απλώνουμε τις κομμένες φέτες κρεμμυδιού, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε τις φέτες ντομάτας.

7

Αλατοπιπερώνουμε και πάλι, πασπαλίζουμε με το φρέσκο θυμάρι και την ρίγανη, ρίχνουμε και τις ελιές και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

8

Ψήνουμε στους 180-190οC για περίπου 40-50 λεπτά.

ΤΙΠ. Στο μίξερ χρησιμοποιούμε το εξάρτημα γάντζο

Ingredients

Υλικά:
 400 γρ. αλεύρι σκληρό
 240-250 ml νερό χλιαρό
 1 κ.γ. ζάχαρη
 αλάτι & πιπέρι
 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
 1 κρεμμύδι ξερό
 2 μέτριες ντομάτες
 ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 Ρίγανη και θυμάρι
 6-8 ελιές χωρίς κουκούτσια

Directions

Εκτέλεση:
1

Για τη ζύμη, διαλύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε την ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι και σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.

2

Αφού γίνει ένα ζυμάρι το ζυμώνουμε για 10 λεπτά (στο μίξερ χρησιμοποιούμε το εξάρτημα γάντζο).

3

Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια βρεγμένη πετσέτα ή διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό σημείο για περίπου 1 ώρα.

4

Στρώνουμε ένα ταψί (παραδοσιακά στρόγγυλο) με ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετούμε στη μέση του το ζυμάρι.

5

Το ανοίγουμε με τις παλάμες σας και το στρώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα όλο το ταψί. Με τα δάχτυλα πιέζουμε και κάνουμε βαθουλώματα στη ζύμη.

6

Αλείφουμε με ένα κουτάλι τον πελτέ ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, απλώνουμε τις κομμένες φέτες κρεμμυδιού, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε τις φέτες ντομάτας.

7

Αλατοπιπερώνουμε και πάλι, πασπαλίζουμε με το φρέσκο θυμάρι και την ρίγανη, ρίχνουμε και τις ελιές και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

8

Ψήνουμε στους 180-190οC για περίπου 40-50 λεπτά.

ΤΙΠ. Στο μίξερ χρησιμοποιούμε το εξάρτημα γάντζο

Λαδένια

Pin It on Pinterest