Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το μισό αλεύρι και το χλιαρό γάλα
Χτυπήστε το μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει χυλός
Ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική
Βάλτε το μπολ με τη ζύμη κλεισμένο σε πλαστική σακούλα μέσα στο φούρνο, που έχετε θερμάνει στους 40οC και σβήστε τον
Αφήστε να διπλασιασθεί σε όγκο
Στο μεταξύ σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με τον κιμά στο βούτυρο κι ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει, ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και κόψτε μ’ ένα ποτήρι κύκλους διαμέτρου 9 εκ.
Βάλτε πάνω σε κάθε κύκλο μια κουταλιά γέμιση, αλείψτε τις άκρες με νερό, διπλώστε και κολλήστε τες
Αν θέλετε μπορείτε να τυλίξετε στη ζύμη λουκάνικα κοκτέιλ (αλειμμένα με μουστάρδα ή κέτσαπ)
Αφήστε τα πιροσκί να διπλασιασθούν σε όγκο και τηγανίστε τα σε φριτέζα ή σε μπόλικο καυτό λάδι
Σερβίρονται ζεστά
Ingredients
Directions
Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το μισό αλεύρι και το χλιαρό γάλα
Χτυπήστε το μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει χυλός
Ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική
Βάλτε το μπολ με τη ζύμη κλεισμένο σε πλαστική σακούλα μέσα στο φούρνο, που έχετε θερμάνει στους 40οC και σβήστε τον
Αφήστε να διπλασιασθεί σε όγκο
Στο μεταξύ σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με τον κιμά στο βούτυρο κι ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει, ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και κόψτε μ’ ένα ποτήρι κύκλους διαμέτρου 9 εκ.
Βάλτε πάνω σε κάθε κύκλο μια κουταλιά γέμιση, αλείψτε τις άκρες με νερό, διπλώστε και κολλήστε τες
Αν θέλετε μπορείτε να τυλίξετε στη ζύμη λουκάνικα κοκτέιλ (αλειμμένα με μουστάρδα ή κέτσαπ)
Αφήστε τα πιροσκί να διπλασιασθούν σε όγκο και τηγανίστε τα σε φριτέζα ή σε μπόλικο καυτό λάδι
Σερβίρονται ζεστά