Λαζάνια με σπανάκι & ανθότυρο
Από Mac Magic
From
lazania-sintagi
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ1 ώρα 30 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ40 λεπτά
Υλικά:
 1 lt γαλα
 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
 400 γρ. σπανάκι
 200 γρ. ανθότυρο
 12 φύλλα λαζάνια
 25 γρ. κουκουνάρι
 40 γρ. βούτυρo
 μοσχοκάρυδο
 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
 αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
1

Παίρνουμε τα σπανάκια και αφαιρούμε τα κοτσάνια

2

Πλένουμε τα φύλλα πολύ καλά 2 ή 3 φορές και στραγγίζουμε

3

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και στη συνέχεια τα φύλλα σπανάκι, πασπαλίζοντάς τα με λίγο αλάτι.

4

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και μαγειρεύουμε το σπανάκι ανακατεύοντας τα φύλλα στη μέχρι να μαλακώσουν.

5

Στραγγίζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και όταν κρυώσει το πιέζουμε για να φύγουν τα υγρά.

6

Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι προσθέτουμε το ανθότυρο και μετά περίπου 5 φλιτζ. (150 ml) της μπεσαμέλ. αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το κουκουνάρι.

7

Ανακατεύουμε τα πάντα πολύ καλά.

8

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ Mac Magic με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.

9

Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε μερικά φύλλα λαζάνια, απλώνουμε το ένα τέταρτο της μπεσαμέλ και πάνω το ένα τρίτο του μείγματος σπανάκι.

10

Τοποθετούμε και άλλα από τα φύλλα λαζάνια από πάνω και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, αυτή τη φορά προσθέτοντας το ένα τρίτο της τριμμένης μοτσαρέλας και μετά τα φύλλα από τα λαζάνια.

11

Επαναλαμβάνουμε, τελειώνοντας με ένα στρώμα λαζάνια, την υπόλοιπη μπεσαμέλ και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

12

Ψήνουμε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνου στους 180οC για 50-60 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

13

Τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά:
 1 lt γαλα
 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
 400 γρ. σπανάκι
 200 γρ. ανθότυρο
 12 φύλλα λαζάνια
 25 γρ. κουκουνάρι
 40 γρ. βούτυρo
 μοσχοκάρυδο
 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
 αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Directions

Εκτέλεση:
1

Παίρνουμε τα σπανάκια και αφαιρούμε τα κοτσάνια

2

Πλένουμε τα φύλλα πολύ καλά 2 ή 3 φορές και στραγγίζουμε

3

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και στη συνέχεια τα φύλλα σπανάκι, πασπαλίζοντάς τα με λίγο αλάτι.

4

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και μαγειρεύουμε το σπανάκι ανακατεύοντας τα φύλλα στη μέχρι να μαλακώσουν.

5

Στραγγίζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και όταν κρυώσει το πιέζουμε για να φύγουν τα υγρά.

6

Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι προσθέτουμε το ανθότυρο και μετά περίπου 5 φλιτζ. (150 ml) της μπεσαμέλ. αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το κουκουνάρι.

7

Ανακατεύουμε τα πάντα πολύ καλά.

8

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ Mac Magic με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.

9

Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε μερικά φύλλα λαζάνια, απλώνουμε το ένα τέταρτο της μπεσαμέλ και πάνω το ένα τρίτο του μείγματος σπανάκι.

10

Τοποθετούμε και άλλα από τα φύλλα λαζάνια από πάνω και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, αυτή τη φορά προσθέτοντας το ένα τρίτο της τριμμένης μοτσαρέλας και μετά τα φύλλα από τα λαζάνια.

11

Επαναλαμβάνουμε, τελειώνοντας με ένα στρώμα λαζάνια, την υπόλοιπη μπεσαμέλ και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

12

Ψήνουμε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνου στους 180οC για 50-60 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

13

Τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Λαζάνια με σπανάκι & ανθότυρο

Pin It on Pinterest