Για τη ζύμη, διαλύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε την ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι και σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Αφού γίνει ένα ζυμάρι το ζυμώνουμε για 10 λεπτά (στο μίξερ χρησιμοποιούμε το εξάρτημα γάντζο).
Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια βρεγμένη πετσέτα ή διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό σημείο για περίπου 1 ώρα.
Στρώνουμε ένα ταψί (παραδοσιακά στρόγγυλο) με ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετούμε στη μέση του το ζυμάρι.
Το ανοίγουμε με τις παλάμες σας και το στρώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα όλο το ταψί. Με τα δάχτυλα πιέζουμε και κάνουμε βαθουλώματα στη ζύμη.
Αλείφουμε με ένα κουτάλι τον πελτέ ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, απλώνουμε τις κομμένες φέτες κρεμμυδιού, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε τις φέτες ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και πάλι, πασπαλίζουμε με το φρέσκο θυμάρι και την ρίγανη, ρίχνουμε και τις ελιές και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180-190οC για περίπου 40-50 λεπτά.
ΤΙΠ. Στο μίξερ χρησιμοποιούμε το εξάρτημα γάντζο
Ingredients
Directions
Για τη ζύμη, διαλύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε την ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι και σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Αφού γίνει ένα ζυμάρι το ζυμώνουμε για 10 λεπτά (στο μίξερ χρησιμοποιούμε το εξάρτημα γάντζο).
Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια βρεγμένη πετσέτα ή διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό σημείο για περίπου 1 ώρα.
Στρώνουμε ένα ταψί (παραδοσιακά στρόγγυλο) με ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετούμε στη μέση του το ζυμάρι.
Το ανοίγουμε με τις παλάμες σας και το στρώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα όλο το ταψί. Με τα δάχτυλα πιέζουμε και κάνουμε βαθουλώματα στη ζύμη.
Αλείφουμε με ένα κουτάλι τον πελτέ ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, απλώνουμε τις κομμένες φέτες κρεμμυδιού, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε τις φέτες ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και πάλι, πασπαλίζουμε με το φρέσκο θυμάρι και την ρίγανη, ρίχνουμε και τις ελιές και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180-190οC για περίπου 40-50 λεπτά.
ΤΙΠ. Στο μίξερ χρησιμοποιούμε το εξάρτημα γάντζο