Ρίχνουμε σε ένα μπολ 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 20 γρ. ζάχαρη, 1/2 κ.γ. αλάτι, 50 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι, 130 γρ. νερό, 50 γρ. μαργαρίνη λιωμένη και 9 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ αφού πρώτα της δώσουμε ένα στρογγυλό σχήμα
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Τη βγάζουμε από το μπολ, της δίνουμε ένα στρογγυλό σχήμα και τη χωρίζουμε σε 9 ίσα μέρη, περίπου 60 γρ. το κάθε donut.
Φτιάχνουμε μπάλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με μικρά κομματάκια λαδόκολλα.
Τις αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστούν.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε ζάχαρη και 1/2 κ.γ. κανέλα και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε καλαμποκέλαιο και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όσο είναι καυτά με λάδι τα βουτάμε στη ζάχαρη με τη κανέλα.
Έτοιμα για σερβίρισμα!
Ingredients
Directions
Ρίχνουμε σε ένα μπολ 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 20 γρ. ζάχαρη, 1/2 κ.γ. αλάτι, 50 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι, 130 γρ. νερό, 50 γρ. μαργαρίνη λιωμένη και 9 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ αφού πρώτα της δώσουμε ένα στρογγυλό σχήμα
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Τη βγάζουμε από το μπολ, της δίνουμε ένα στρογγυλό σχήμα και τη χωρίζουμε σε 9 ίσα μέρη, περίπου 60 γρ. το κάθε donut.
Φτιάχνουμε μπάλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με μικρά κομματάκια λαδόκολλα.
Τις αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστούν.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε ζάχαρη και 1/2 κ.γ. κανέλα και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε καλαμποκέλαιο και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όσο είναι καυτά με λάδι τα βουτάμε στη ζάχαρη με τη κανέλα.
Έτοιμα για σερβίρισμα!