Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Από τον: Δημήτρη Μιχαηλίδη
From: Dimitris Michailidis
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ50 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ20 λεπτά
Υλικά:
 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
 1 κ.σ. ζάχαρη
 1κ.γ. αλάτι
 25 γρ. ελαιόλαδο
 310 γρ. χλιαρό νερό
 500γρ. νερό
 2 κ.σ. ζάχαρη
 σουσάμι
1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ , 1 κ.σ. ζάχαρη, 1κ.γ. αλάτι ,25 γρ. ελαιόλαδο , 310 γρ. χλιαρό νερό και 1 κ.γ. ξηρή μαγιά Mac Magic. Ζυμώνουμε για 5’

2

Λαδώνουμε τον κάδο του μίξερ

3

Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και τη φτιάχνουμε έτσι ώστε να έχει κυκλικό σχήμα

4

Βάζουμε τη ζύμη μέσα στον κάδο που λαδώσαμε

5

Βρέχουμε μια πετσέτα με καυτό νερό, τη στραγγίζουμε πολύ καλά και καλύπτουμε τον κάδο

6

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί

7

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 500 γρ. νερό και 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε

8

Αφού διπλασιαστεί η ζύμη μας τη βγάζουμε και ζυμώνουμε για λίγο, στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 10 ίσα κομμάτια

9

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας και δημιουργούμε ένα κουλούρι, βουτάμε για 1’ το κουλούρι στο νερό με τη ζάχαρη και μετά μέσα στο σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα

10

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα τεμάχια

11

Αν είναι μικρά τα ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας

12

Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για 15’-20’ σε ζεστό μέρος

13

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 25’

Ingredients

Υλικά:
 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
 1 κ.σ. ζάχαρη
 1κ.γ. αλάτι
 25 γρ. ελαιόλαδο
 310 γρ. χλιαρό νερό
 500γρ. νερό
 2 κ.σ. ζάχαρη
 σουσάμι

Directions

1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ , 1 κ.σ. ζάχαρη, 1κ.γ. αλάτι ,25 γρ. ελαιόλαδο , 310 γρ. χλιαρό νερό και 1 κ.γ. ξηρή μαγιά Mac Magic. Ζυμώνουμε για 5’

2

Λαδώνουμε τον κάδο του μίξερ

3

Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και τη φτιάχνουμε έτσι ώστε να έχει κυκλικό σχήμα

4

Βάζουμε τη ζύμη μέσα στον κάδο που λαδώσαμε

5

Βρέχουμε μια πετσέτα με καυτό νερό, τη στραγγίζουμε πολύ καλά και καλύπτουμε τον κάδο

6

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί

7

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 500 γρ. νερό και 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε

8

Αφού διπλασιαστεί η ζύμη μας τη βγάζουμε και ζυμώνουμε για λίγο, στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 10 ίσα κομμάτια

9

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας και δημιουργούμε ένα κουλούρι, βουτάμε για 1’ το κουλούρι στο νερό με τη ζάχαρη και μετά μέσα στο σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα

10

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα τεμάχια

11

Αν είναι μικρά τα ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας

12

Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για 15’-20’ σε ζεστό μέρος

13

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 25’

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Σχετικές συνταγές:

Relevant recipes:

Pin It on Pinterest