Ανακατέψτε τη ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το μισό αλεύρι και το χλιαρό γάλα
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε το μίγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει χυλός
Ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι σε δόσεις και ζυμώστε σε ζύμη λεία και ελαστική
Αφήστε σε υγρό και ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο
Ξαναζυμώστε τη για 5 λεπτά
Χωρίστε τη ζύμη στη μέση κι ανοίξτε 2 φύλλα διαστάσεων 30x30 εκ. πάχους 8 χιλ.
Στρώστε στο κέντρο κατά μήκος τη μισή μαρμελάδα αφήνοντας επάνω-κάτω περιθώριο 4 εκ. και στις πλευρές από 10 εκ.
Κόψτε τις πλευρές σε λωρίδες φάρδους 4 εκ. χωρίς να φθάνετε ως τη μαρμελάδα
Αφαιρέστε τις τέσσερις λωρίδες από τις γωνίες
Αλείψτε τα περιθώρια και τις λωρίδες με κρόκο αραιωμένο με νερό
Σηκώστε πρώτα τα δύο περιθώρια επάνω-κάτω σκεπάζοντας λίγο τη γέμιση. Κατόπιν σηκώστε δύο-δύο τις λωρίδες αντικριστά και σταυρώστε τις σε Χ επάνω από τη μαρμελάδα
Βάλτε τα σε ταψί επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο σκεπάστε τα κι αφήστε τα σε ζεστό και υγρό μέρος, να φουσκώσουν
Αλείψτε τα με το κρόκο , πασπαλίστε τα με τα αμύγδαλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά περίπου
Πριν τα φουρνίσετε ραντίστε το φούρνο με λίγο νερό
Ingredients
Directions
Ανακατέψτε τη ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το μισό αλεύρι και το χλιαρό γάλα
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε το μίγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει χυλός
Ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι σε δόσεις και ζυμώστε σε ζύμη λεία και ελαστική
Αφήστε σε υγρό και ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο
Ξαναζυμώστε τη για 5 λεπτά
Χωρίστε τη ζύμη στη μέση κι ανοίξτε 2 φύλλα διαστάσεων 30x30 εκ. πάχους 8 χιλ.
Στρώστε στο κέντρο κατά μήκος τη μισή μαρμελάδα αφήνοντας επάνω-κάτω περιθώριο 4 εκ. και στις πλευρές από 10 εκ.
Κόψτε τις πλευρές σε λωρίδες φάρδους 4 εκ. χωρίς να φθάνετε ως τη μαρμελάδα
Αφαιρέστε τις τέσσερις λωρίδες από τις γωνίες
Αλείψτε τα περιθώρια και τις λωρίδες με κρόκο αραιωμένο με νερό
Σηκώστε πρώτα τα δύο περιθώρια επάνω-κάτω σκεπάζοντας λίγο τη γέμιση. Κατόπιν σηκώστε δύο-δύο τις λωρίδες αντικριστά και σταυρώστε τις σε Χ επάνω από τη μαρμελάδα
Βάλτε τα σε ταψί επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο σκεπάστε τα κι αφήστε τα σε ζεστό και υγρό μέρος, να φουσκώσουν
Αλείψτε τα με το κρόκο , πασπαλίστε τα με τα αμύγδαλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά περίπου
Πριν τα φουρνίσετε ραντίστε το φούρνο με λίγο νερό