Υλικά για τη ζύμη (30-35 κομμάτια):
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
¼ φλιτζανιού βούτυρο
2 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκους
Για τη γέμιση:
300 γρ. κιμά
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
¼ φλιτζανιού βούτυρο
¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ρύζι Καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό ωμό
Εκτέλεση:
1Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το μισό αλεύρι και το χλιαρό γάλα
2Χτυπήστε το μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει χυλός
3Ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική
4Βάλτε το μπολ με τη ζύμη κλεισμένο σε πλαστική σακούλα μέσα στο φούρνο, που έχετε θερμάνει στους 40οC και σβήστε τον
5Αφήστε να διπλασιασθεί σε όγκο
6Στο μεταξύ σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με τον κιμά στο βούτυρο κι ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
7Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει, ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και κόψτε μ’ ένα ποτήρι κύκλους διαμέτρου 9 εκ.
8Βάλτε πάνω σε κάθε κύκλο μια κουταλιά γέμιση, αλείψτε τις άκρες με νερό, διπλώστε και κολλήστε τες
9Αν θέλετε μπορείτε να τυλίξετε στη ζύμη λουκάνικα κοκτέιλ (αλειμμένα με μουστάρδα ή κέτσαπ)
10Αφήστε τα πιροσκί να διπλασιασθούν σε όγκο και τηγανίστε τα σε φριτέζα ή σε μπόλικο καυτό λάδι
Ingredients
Υλικά για τη ζύμη (30-35 κομμάτια):
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
¼ φλιτζανιού βούτυρο
2 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκους
Για τη γέμιση:
300 γρ. κιμά
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
¼ φλιτζανιού βούτυρο
¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ρύζι Καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό ωμό
Directions
Εκτέλεση:
1Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το μισό αλεύρι και το χλιαρό γάλα
2Χτυπήστε το μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει χυλός
3Ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική
4Βάλτε το μπολ με τη ζύμη κλεισμένο σε πλαστική σακούλα μέσα στο φούρνο, που έχετε θερμάνει στους 40οC και σβήστε τον
5Αφήστε να διπλασιασθεί σε όγκο
6Στο μεταξύ σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με τον κιμά στο βούτυρο κι ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
7Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει, ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και κόψτε μ’ ένα ποτήρι κύκλους διαμέτρου 9 εκ.
8Βάλτε πάνω σε κάθε κύκλο μια κουταλιά γέμιση, αλείψτε τις άκρες με νερό, διπλώστε και κολλήστε τες
9Αν θέλετε μπορείτε να τυλίξετε στη ζύμη λουκάνικα κοκτέιλ (αλειμμένα με μουστάρδα ή κέτσαπ)
10Αφήστε τα πιροσκί να διπλασιασθούν σε όγκο και τηγανίστε τα σε φριτέζα ή σε μπόλικο καυτό λάδι