Για τον κιμά, ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε-μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά με το κρεμμύδι (δεν ανακατεύουμε συνέχεια αλλά αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά και να πάρει χρώμα για να μη χάσει τα υγρά του).
Ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης, και δύο κούπες νερό και τον αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερά και ρίχνουμε τα μακαρόνια, βράζουμε για περίπου δύο λεπτά πριν το χρόνο βρασίματος που αναγράφεται στο πακέτο και τα σουρώνουμε, ανακατεύουμε με το βούτυρο και λίγο τυρί και έπειτα στρώνουμε τα μισά μακαρόνια σε ένα βαθύ ταψί αφού έχουμε βάλει λίγο λάδι.
Απλώνουμε από πάνω τον κιμά και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Ρίχνουμε την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185οC μέχρι να ροδίσει ( 40 λεπτά περίπου).
Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν κόψουμε και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Για τον κιμά, ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε-μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά με το κρεμμύδι (δεν ανακατεύουμε συνέχεια αλλά αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά και να πάρει χρώμα για να μη χάσει τα υγρά του).
Ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης, και δύο κούπες νερό και τον αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερά και ρίχνουμε τα μακαρόνια, βράζουμε για περίπου δύο λεπτά πριν το χρόνο βρασίματος που αναγράφεται στο πακέτο και τα σουρώνουμε, ανακατεύουμε με το βούτυρο και λίγο τυρί και έπειτα στρώνουμε τα μισά μακαρόνια σε ένα βαθύ ταψί αφού έχουμε βάλει λίγο λάδι.
Απλώνουμε από πάνω τον κιμά και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Ρίχνουμε την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185οC μέχρι να ροδίσει ( 40 λεπτά περίπου).
Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν κόψουμε και σερβίρουμε.