Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το μισό αλεύρι και το χλιαρό νερό
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε να γίνει χυλός
Ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι σε δόσεις και ζυμώστε σε ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει
Ζυμώστε τη 10 λεπτά περίπου
Βάλτε τη σε βαθύ βουτυρωμένο μπολ και αλείψτε την επιφάνεια με λίγο μαλακό βούτυρο
Σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη, βάλτε το στο φούρνο, που έχετε θερμάνει στους 40οC και σβήστε τον
Αφήστε να διπλασιαστεί σε όγκο, 1 ώρα περίπου
Πατήστε τη να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη στη μέση
Πλάστε κάθε κομμάτι σε παραλληλόγραμμο σχήμα 45x25 εκ. και τυλίξτε το από τη στενή πλευρά σε ρολό
Πατήστε τις άκρες να κολλήσουν και διπλώστε τες προς τα κάτω
Βάλτε τα σε δύο βουτυρωμένες φόρμες ψωμιού 22x9x6 εκ. με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω
Αλείψτε την επιφάνεια με λίγο μαλακό βούτυρο, σκεπάστε τα και αφήστε τα σε ζεστό υγρό μέρος να διπλασιαστούν σε όγκο 30 λεπτά περίπου
Πριν τα φουρνίσετε, ραντίστε το φούρνο με λίγο νερό
Βάλτε τα στο πιο χαμηλό ράφι, ώστε οι επιφάνειες τους να φθάνουν ως τη μέση του φούρνου και προσέξτε να μην ακουμπούν μεταξύ τους
Βγάλτε τα ψωμιά σε σχάρα, αλείψτε την επιφάνεια με λίγο μαλακό βούτυρο και αφήστε τα να κρυώσουν
Ingredients
Directions
Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το μισό αλεύρι και το χλιαρό νερό
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε να γίνει χυλός
Ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι σε δόσεις και ζυμώστε σε ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει
Ζυμώστε τη 10 λεπτά περίπου
Βάλτε τη σε βαθύ βουτυρωμένο μπολ και αλείψτε την επιφάνεια με λίγο μαλακό βούτυρο
Σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη, βάλτε το στο φούρνο, που έχετε θερμάνει στους 40οC και σβήστε τον
Αφήστε να διπλασιαστεί σε όγκο, 1 ώρα περίπου
Πατήστε τη να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη στη μέση
Πλάστε κάθε κομμάτι σε παραλληλόγραμμο σχήμα 45x25 εκ. και τυλίξτε το από τη στενή πλευρά σε ρολό
Πατήστε τις άκρες να κολλήσουν και διπλώστε τες προς τα κάτω
Βάλτε τα σε δύο βουτυρωμένες φόρμες ψωμιού 22x9x6 εκ. με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω
Αλείψτε την επιφάνεια με λίγο μαλακό βούτυρο, σκεπάστε τα και αφήστε τα σε ζεστό υγρό μέρος να διπλασιαστούν σε όγκο 30 λεπτά περίπου
Πριν τα φουρνίσετε, ραντίστε το φούρνο με λίγο νερό
Βάλτε τα στο πιο χαμηλό ράφι, ώστε οι επιφάνειες τους να φθάνουν ως τη μέση του φούρνου και προσέξτε να μην ακουμπούν μεταξύ τους
Βγάλτε τα ψωμιά σε σχάρα, αλείψτε την επιφάνεια με λίγο μαλακό βούτυρο και αφήστε τα να κρυώσουν