Ανακατέψτε τη μαγιά στιγμής Mac Magic με το αλεύρι και το χλιαρό νερό
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε για να γίνει μία ζύμη μαλακιά και ελαστική, που να μην κολλάει
Σκεπάστε τη και αφήστε τη να διπλασιασθεί σε όγκο
Ξαναζυμώστε την μερικά λεπτά και ανοίξτε τη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλ.
Κόψτε με ένα ποτήρι δίσκους 6 εκ. βουτώντας το σε αλεύρι, για να μην κολλάει στη ζύμη
Με το βιδωτό καπάκι ενός μπουκαλιού, αφαιρέστε μικρούς δίσκους από το κέντρο
Απλώστε τα δακτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα στο ταψί του φούρνου, σκεπάστε τα κι αφήστε τα σε υγρό και ζεστό μέρος να διπλασιασθούν σε όγκο
Ψήστε τα λίγα λίγα σε φριτέζα στους 180ο C ή σε μπόλικο καυτό λάδι ροδίζοντάς τα ελαφρά και από τις δύο πλευρές
Ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει το πολύ λάδι
Βουτήξτε τα στο γλάσο όσο είναι ζεστά, ή τυλίξτε τα σε ζάχαρη άχνη
Για γλάσο λεμονιού:
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Για γλάσο βανίλιας:
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, λίγη βανίλια και 2 κουταλιές γάλα.
Για γλάσο σοκολάτας:
Λιώστε 75 γρ. κουβερτούρα, ρίξτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και 2-3 κουταλιές γάλα ή κονιάκ και ανακατέψτε ζωηρά.
Ingredients
Directions
Ανακατέψτε τη μαγιά στιγμής Mac Magic με το αλεύρι και το χλιαρό νερό
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε για να γίνει μία ζύμη μαλακιά και ελαστική, που να μην κολλάει
Σκεπάστε τη και αφήστε τη να διπλασιασθεί σε όγκο
Ξαναζυμώστε την μερικά λεπτά και ανοίξτε τη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλ.
Κόψτε με ένα ποτήρι δίσκους 6 εκ. βουτώντας το σε αλεύρι, για να μην κολλάει στη ζύμη
Με το βιδωτό καπάκι ενός μπουκαλιού, αφαιρέστε μικρούς δίσκους από το κέντρο
Απλώστε τα δακτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα στο ταψί του φούρνου, σκεπάστε τα κι αφήστε τα σε υγρό και ζεστό μέρος να διπλασιασθούν σε όγκο
Ψήστε τα λίγα λίγα σε φριτέζα στους 180ο C ή σε μπόλικο καυτό λάδι ροδίζοντάς τα ελαφρά και από τις δύο πλευρές
Ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει το πολύ λάδι
Βουτήξτε τα στο γλάσο όσο είναι ζεστά, ή τυλίξτε τα σε ζάχαρη άχνη
Για γλάσο λεμονιού:
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Για γλάσο βανίλιας:
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, λίγη βανίλια και 2 κουταλιές γάλα.
Για γλάσο σοκολάτας:
Λιώστε 75 γρ. κουβερτούρα, ρίξτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και 2-3 κουταλιές γάλα ή κονιάκ και ανακατέψτε ζωηρά.