Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ανανά
Από Mac Magic
anana-cream-sintagi
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ4 ώρεςΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ30 λεπτά
Υλικά:
 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
 1 lt γάλα με χαμηλά λιπαρά
 200 γρ. ζάχαρη
 400 ml νερό
 ½ κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση:
1

Φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου Mac Magic με γεύση βανίλια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας με το φρέσκο γάλα και την ζάχαρη και την αφήνουμε στην άκρη.

2

Για το ζελέ, σε μπολ διαλύουμε το περιεχόμενο του φακέλου 200ml βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.

3

Προσθέτουμε 200ml παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά, χωρίζουμε σε 2 μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.

4

Σε ένα μεγάλο σκεύος στρώνουμε τα μπισκότα, ρίχνουμε την κρέμα προσεκτικά έτσι ώστε να μην σηκωθούν τα μπισκότα και βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει σφίξει η κρέμα.

5

Για το ζελέ, σε μπολ διαλύουμε το περιεχόμενο του φακέλου 200ml βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.

6

Προσθέτουμε 200ml παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.

7

Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ στο γλυκό.

8

Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το ζελέ να σταθεροποιηθεί.

9

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

TIP 1. Για να μη σηκωθούν τα μπισκότα, ρίχνουμε την κρέμα χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα
TIP 2. Για ομοιόμορφο αποτέλεσμα απλώνουμε το ζελέ χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι

Ingredients

Υλικά:
 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
 1 lt γάλα με χαμηλά λιπαρά
 200 γρ. ζάχαρη
 400 ml νερό
 ½ κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά

Directions

Εκτέλεση:
1

Φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου Mac Magic με γεύση βανίλια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας με το φρέσκο γάλα και την ζάχαρη και την αφήνουμε στην άκρη.

2

Για το ζελέ, σε μπολ διαλύουμε το περιεχόμενο του φακέλου 200ml βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.

3

Προσθέτουμε 200ml παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά, χωρίζουμε σε 2 μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.

4

Σε ένα μεγάλο σκεύος στρώνουμε τα μπισκότα, ρίχνουμε την κρέμα προσεκτικά έτσι ώστε να μην σηκωθούν τα μπισκότα και βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει σφίξει η κρέμα.

5

Για το ζελέ, σε μπολ διαλύουμε το περιεχόμενο του φακέλου 200ml βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.

6

Προσθέτουμε 200ml παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.

7

Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ στο γλυκό.

8

Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το ζελέ να σταθεροποιηθεί.

9

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

TIP 1. Για να μη σηκωθούν τα μπισκότα, ρίχνουμε την κρέμα χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα
TIP 2. Για ομοιόμορφο αποτέλεσμα απλώνουμε το ζελέ χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι

Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ανανά

Pin It on Pinterest