Κρέπες με ταχίνι και φρούτα
Από Mac Magic
From
krepes-taxini-frouta
Υλικά για τη ζύμη:
 3 αβγά
 350ml γάλα
 150ml νερό
 50γρ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
Υλικά για τη γέμιση:
 ταχίνι σοκολάτα
 τριμματισμένοι ξηροί καρποί
 μπανάνες
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 αβγά και προσθέτουμε 350 ml γάλα.

2

Αδειάζουμε σιγά-σιγά το περιεχόμενο του φακέλου ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα πιρούνι ή σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.

3

Προσθέτουμε 150 ml νερό και 50 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.

4

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.

5

Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι του καφέ μέχρι τη μέση με το μίγμα μας και το ρίχνουμε στο τηγάνι απότομα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού και να σχηματιστεί μια λεπτή κρέπα. Κάθε φορά που παίρνουμε μια ποσότητα από το μίγμα πρέπει να το ανακατεύουμε ξανά.

6

Όταν η κρέπα ψηθεί από κάτω τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

7

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

8

Διπλώνουμε τις κρέπες στη μέση, τις αλοίφουμε με το ταχίνι, τους ξηρούς καρπούς και λίγες κομμένες μπανάνες και διπλώνουμε ξανά στη μέση.

9

Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες κρέπες και σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά για τη ζύμη:
 3 αβγά
 350ml γάλα
 150ml νερό
 50γρ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
Υλικά για τη γέμιση:
 ταχίνι σοκολάτα
 τριμματισμένοι ξηροί καρποί
 μπανάνες

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 αβγά και προσθέτουμε 350 ml γάλα.

2

Αδειάζουμε σιγά-σιγά το περιεχόμενο του φακέλου ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα πιρούνι ή σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.

3

Προσθέτουμε 150 ml νερό και 50 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.

4

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.

5

Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι του καφέ μέχρι τη μέση με το μίγμα μας και το ρίχνουμε στο τηγάνι απότομα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού και να σχηματιστεί μια λεπτή κρέπα. Κάθε φορά που παίρνουμε μια ποσότητα από το μίγμα πρέπει να το ανακατεύουμε ξανά.

6

Όταν η κρέπα ψηθεί από κάτω τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

7

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

8

Διπλώνουμε τις κρέπες στη μέση, τις αλοίφουμε με το ταχίνι, τους ξηρούς καρπούς και λίγες κομμένες μπανάνες και διπλώνουμε ξανά στη μέση.

9

Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες κρέπες και σερβίρουμε.

Notes

Κρέπες με ταχίνι και φρούτα
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest