Λουκουμάδες με επικάλυψη σοκολάτας
Από Mac Magic
From
loukoumades-me-epikalipsi-sokolatas
Υλικά για τη ζύμη:
 300γρ νερό
 σπορέλαιο
Υλικά για το γαρνίρισμα:
 100γρ κουβερτούρα σοκολάτα
 100γρ κρέμα γάλακτος
 λίγο μέλι
Εκτέλεση:
1

Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το μίγμα για λουκουμάδες με τη μαγιά που υπάρχει στο κουτί. Προσθέτετε 300 γραμμάρια (1 ½ φλιτζάνι τσαγιού) χλιαρό νερό και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας λείος, παχύς χυλός.

2

Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει (περίπου 45 λεπτά).

3

Παίρνετε με υγρό κουταλάκι του γλυκού μικρές ποσότητες ζύμης και τις ρίχνετε σε αρκετό λάδι καυτό (αν έχετε φρυτέζα ζεσταίνετε το λάδι, κατά προτίμηση σπορέλαιο, στους 180°C). Εναλλακτικά, παίρνετε με το χέρι σας ζύμη, το κλείνετε απαλά και κόβετε με κουταλάκι του γλυκού (το οποίο βρέχετε συχνά σε ένα ποτήρι με νερό) τις μικρές ποσότητες ζύμης που βγαίνουν ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα και τις ρίχνετε στο καυτό λάδι.

4

Ψήνετε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν και τους βάζετε σε πιατέλα στομένη με χαρτοπετσέτα για να στραγγίσουν.

5

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος καλά αλλά χωρίς να βράσει.

6

Βάζουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα σοκολάτας και έχοντας αποσύρει από τη φωτιά την κρέμα γάλακτος.

7

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.

8

Μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το μίγμα της κουβερτούρας και λίγο μέλι.

Ingredients

Υλικά για τη ζύμη:
 300γρ νερό
 σπορέλαιο
Υλικά για το γαρνίρισμα:
 100γρ κουβερτούρα σοκολάτα
 100γρ κρέμα γάλακτος
 λίγο μέλι

Directions

Εκτέλεση:
1

Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το μίγμα για λουκουμάδες με τη μαγιά που υπάρχει στο κουτί. Προσθέτετε 300 γραμμάρια (1 ½ φλιτζάνι τσαγιού) χλιαρό νερό και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας λείος, παχύς χυλός.

2

Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει (περίπου 45 λεπτά).

3

Παίρνετε με υγρό κουταλάκι του γλυκού μικρές ποσότητες ζύμης και τις ρίχνετε σε αρκετό λάδι καυτό (αν έχετε φρυτέζα ζεσταίνετε το λάδι, κατά προτίμηση σπορέλαιο, στους 180°C). Εναλλακτικά, παίρνετε με το χέρι σας ζύμη, το κλείνετε απαλά και κόβετε με κουταλάκι του γλυκού (το οποίο βρέχετε συχνά σε ένα ποτήρι με νερό) τις μικρές ποσότητες ζύμης που βγαίνουν ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα και τις ρίχνετε στο καυτό λάδι.

4

Ψήνετε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν και τους βάζετε σε πιατέλα στομένη με χαρτοπετσέτα για να στραγγίσουν.

5

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος καλά αλλά χωρίς να βράσει.

6

Βάζουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα σοκολάτας και έχοντας αποσύρει από τη φωτιά την κρέμα γάλακτος.

7

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.

8

Μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το μίγμα της κουβερτούρας και λίγο μέλι.

Λουκουμάδες με επικάλυψη σοκολάτας

Pin It on Pinterest