Γλυκό ψυγείου με ζελέ
Από τον: Δημήτρη Μιχαηλίδη
From: Dimitris Michailidis
glyko_psygeiou_zele-790×425
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ4 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ20 λεπτά
Υλικά:
 1 φέτα παντεσπάνι
 Λίγο γάλα ή σιρόπι ζάχαρης
 500 ml γάλα
 120 γρ. ζάχαρη
 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 40 γρ. κόρν φλάουρ
 400 ml νερό
Υλικά για το παντεσπάνι:
 5 αυγά
 125 γρ. ζάχαρη
 155 γρ. αλεύρι
 1,50 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 2 βανιλίνες
Εκτέλεση:
1

Κόβουμε μια φέτα παντεσπάνι με ένα τσέρκι 20 εκατοστών

2

Αλείφουμε το παντεσπάνι με γάλα ή σιρόπι ζάχαρης

3

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά

4

Προσθέτουμε 500 ml γάλα , 120 γρ. ζάχαρη, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 40 γρ. κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει

5

Ρίχνουμε τη καυτή κρέμα πάνω από το παντεσπάνι

6

Το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά

7

Βράζουμε 200 ml νερό

8

Ρίχνουμε το καυτό νερό σε ένα μπολ

9

Προσθέτουμε 1 φάκελο ζελέ με άρωμα φράουλα Mac Magic

10

Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά

11

Προσθέτουμε 200 ml κρύο νερό και παράλληλα ανακατεύουμε

12

Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά

13

Ρίχνουμε το ζελέ πάνω από τη κρέμα με μια κουτάλα

14

Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες

Tip: Για να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό, ζεσταίνουμε το τσέρκι με σεσουάρ.

Εκτέλεση για το παντεσπάνι:
15

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η μαρέγκα μας

16

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το μείγμα σιγά σιγά στη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις

17

Λαδώνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170οC, για 30 λεπτά.

Αν θέλουμε σοκολατένιο παντεσπάνι αντικαθιστούμε 30 γρ. αλεύρι με 30 γρ. κακάο

Ingredients

Υλικά:
 1 φέτα παντεσπάνι
 Λίγο γάλα ή σιρόπι ζάχαρης
 500 ml γάλα
 120 γρ. ζάχαρη
 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 40 γρ. κόρν φλάουρ
 400 ml νερό
Υλικά για το παντεσπάνι:
 5 αυγά
 125 γρ. ζάχαρη
 155 γρ. αλεύρι
 1,50 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 2 βανιλίνες

Directions

Εκτέλεση:
1

Κόβουμε μια φέτα παντεσπάνι με ένα τσέρκι 20 εκατοστών

2

Αλείφουμε το παντεσπάνι με γάλα ή σιρόπι ζάχαρης

3

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά

4

Προσθέτουμε 500 ml γάλα , 120 γρ. ζάχαρη, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 40 γρ. κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει

5

Ρίχνουμε τη καυτή κρέμα πάνω από το παντεσπάνι

6

Το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά

7

Βράζουμε 200 ml νερό

8

Ρίχνουμε το καυτό νερό σε ένα μπολ

9

Προσθέτουμε 1 φάκελο ζελέ με άρωμα φράουλα Mac Magic

10

Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά

11

Προσθέτουμε 200 ml κρύο νερό και παράλληλα ανακατεύουμε

12

Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά

13

Ρίχνουμε το ζελέ πάνω από τη κρέμα με μια κουτάλα

14

Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες

Tip: Για να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό, ζεσταίνουμε το τσέρκι με σεσουάρ.

Εκτέλεση για το παντεσπάνι:
15

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η μαρέγκα μας

16

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το μείγμα σιγά σιγά στη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις

17

Λαδώνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170οC, για 30 λεπτά.

Αν θέλουμε σοκολατένιο παντεσπάνι αντικαθιστούμε 30 γρ. αλεύρι με 30 γρ. κακάο

Notes

Γλυκό ψυγείου με ζελέ
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest