Κόβουμε μια φέτα παντεσπάνι με ένα τσέρκι 20 εκατοστών
Αλείφουμε το παντεσπάνι με γάλα ή σιρόπι ζάχαρης
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά
Προσθέτουμε 500 ml γάλα , 120 γρ. ζάχαρη, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 40 γρ. κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει
Ρίχνουμε τη καυτή κρέμα πάνω από το παντεσπάνι
Το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
Βράζουμε 200 ml νερό
Ρίχνουμε το καυτό νερό σε ένα μπολ
Προσθέτουμε 1 φάκελο ζελέ με άρωμα φράουλα Mac Magic
Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά
Προσθέτουμε 200 ml κρύο νερό και παράλληλα ανακατεύουμε
Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά
Ρίχνουμε το ζελέ πάνω από τη κρέμα με μια κουτάλα
Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες
Tip: Για να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό, ζεσταίνουμε το τσέρκι με σεσουάρ.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η μαρέγκα μας
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το μείγμα σιγά σιγά στη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις
Λαδώνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170οC, για 30 λεπτά.
Αν θέλουμε σοκολατένιο παντεσπάνι αντικαθιστούμε 30 γρ. αλεύρι με 30 γρ. κακάο
Ingredients
Directions
Κόβουμε μια φέτα παντεσπάνι με ένα τσέρκι 20 εκατοστών
Αλείφουμε το παντεσπάνι με γάλα ή σιρόπι ζάχαρης
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά
Προσθέτουμε 500 ml γάλα , 120 γρ. ζάχαρη, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 40 γρ. κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει
Ρίχνουμε τη καυτή κρέμα πάνω από το παντεσπάνι
Το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
Βράζουμε 200 ml νερό
Ρίχνουμε το καυτό νερό σε ένα μπολ
Προσθέτουμε 1 φάκελο ζελέ με άρωμα φράουλα Mac Magic
Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά
Προσθέτουμε 200 ml κρύο νερό και παράλληλα ανακατεύουμε
Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά
Ρίχνουμε το ζελέ πάνω από τη κρέμα με μια κουτάλα
Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες
Tip: Για να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό, ζεσταίνουμε το τσέρκι με σεσουάρ.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η μαρέγκα μας
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το μείγμα σιγά σιγά στη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις
Λαδώνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170οC, για 30 λεπτά.
Αν θέλουμε σοκολατένιο παντεσπάνι αντικαθιστούμε 30 γρ. αλεύρι με 30 γρ. κακάο