Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το μισό αλεύρι και το χλιαρό γάλα
Χτυπήστε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις σταφίδες) στο μίξερ για 4 λεπτά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα
Ρίξτε το μίγμα με τη μαγιά και χτυπήστε για 1 λεπτό ακόμη
Ρίξτε τις σταφίδες (αφού τις πλύνετε και τις σκουπίσετε προηγουμένως) και το υπόλοιπο αλεύρι σε δόσεις και ζυμώστε μέχρι γίνει μία ζύμη μαλακιά και αφράτη, που να μην κολλάει στα χέρια
Αφήστε τη σκεπασμένη σε ζεστό και υγρό μέρος, να διπλασιασθεί σε όγκο
Πατήστε τη να ξεφουσκώσει, ζυμώστε την 3-4 λεπτά και χωρίστε την στα δύο
Βάλτε τα κομμάτια σε δύο βουτυρωμένες φόρμες με γλώσσες και πατήστε μέχρι να πάρουν το σχήμα της φόρμας
Σκεπάστε κι αφήστε τα μπριός σε ζεστό και υγρό μέρος, να διπλασιαστούν σε όγκο
Αλείψτε τα με το χτυπημένο αυγό και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 35-40 λεπτά περίπου
Αφήστε τα λίγα λεπτά στη φόρμα και βγάλτε τα σε πιατέλες
Ingredients
Directions
Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το μισό αλεύρι και το χλιαρό γάλα
Χτυπήστε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις σταφίδες) στο μίξερ για 4 λεπτά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα
Ρίξτε το μίγμα με τη μαγιά και χτυπήστε για 1 λεπτό ακόμη
Ρίξτε τις σταφίδες (αφού τις πλύνετε και τις σκουπίσετε προηγουμένως) και το υπόλοιπο αλεύρι σε δόσεις και ζυμώστε μέχρι γίνει μία ζύμη μαλακιά και αφράτη, που να μην κολλάει στα χέρια
Αφήστε τη σκεπασμένη σε ζεστό και υγρό μέρος, να διπλασιασθεί σε όγκο
Πατήστε τη να ξεφουσκώσει, ζυμώστε την 3-4 λεπτά και χωρίστε την στα δύο
Βάλτε τα κομμάτια σε δύο βουτυρωμένες φόρμες με γλώσσες και πατήστε μέχρι να πάρουν το σχήμα της φόρμας
Σκεπάστε κι αφήστε τα μπριός σε ζεστό και υγρό μέρος, να διπλασιαστούν σε όγκο
Αλείψτε τα με το χτυπημένο αυγό και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 35-40 λεπτά περίπου
Αφήστε τα λίγα λεπτά στη φόρμα και βγάλτε τα σε πιατέλες