Λουκουμάδες
Από Mac Magic
From
loukoumades-sintagi
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ1 ώρα 30 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ20 λεπτά
Υλικά:
 1 φακελάκι ξηρή ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic
 350 γρ. νερό
 3 γρ. αλάτι
 20 γρ. ζάχαρη
 80 γρ. μπίρα
 410 γρ. αλευρι 55%
 45 γρ. ηλιέλαιο
 μέλι
 κανέλα
 σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
1

Για το μείγμα των λουκουμάδων σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός.

2

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιαστεί περίπου 45-90 λεπτά.

3

Ζεσταίνουμε άφθονο σπορέλαιο σε μεγάλη κατσαρόλα.

4

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες όταν το λάδι φτάσει στους 160οC.

5

Παίρνουμε ένα ποτήρι με νερό και βουτάμε το κουταλάκι και με το άλλο χέρι βυθίζουμε την χούφτα μας μέσα στο χυλό και πιέζοντας ελαφρά δείκτη και αντίχειρα ο χυλός βγαίνει σαν μια μικρή μπάλα.

6

Κόβουμε με το κουταλάκι και προσεκτικά ρίχνουμε το μπαλάκι στο λάδι.

7

Μόλις φουσκώσουν οι λουκουμάδες και πάρουν χρυσό χρώμα τους αφαιρούμε με την τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε για λίγο σε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας.

8

Τους τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε μέλι και κανέλα.

Ingredients

Υλικά:
 1 φακελάκι ξηρή ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic
 350 γρ. νερό
 3 γρ. αλάτι
 20 γρ. ζάχαρη
 80 γρ. μπίρα
 410 γρ. αλευρι 55%
 45 γρ. ηλιέλαιο
 μέλι
 κανέλα
 σπορέλαιο για τηγάνισμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Για το μείγμα των λουκουμάδων σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός.

2

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιαστεί περίπου 45-90 λεπτά.

3

Ζεσταίνουμε άφθονο σπορέλαιο σε μεγάλη κατσαρόλα.

4

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες όταν το λάδι φτάσει στους 160οC.

5

Παίρνουμε ένα ποτήρι με νερό και βουτάμε το κουταλάκι και με το άλλο χέρι βυθίζουμε την χούφτα μας μέσα στο χυλό και πιέζοντας ελαφρά δείκτη και αντίχειρα ο χυλός βγαίνει σαν μια μικρή μπάλα.

6

Κόβουμε με το κουταλάκι και προσεκτικά ρίχνουμε το μπαλάκι στο λάδι.

7

Μόλις φουσκώσουν οι λουκουμάδες και πάρουν χρυσό χρώμα τους αφαιρούμε με την τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε για λίγο σε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας.

8

Τους τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε μέλι και κανέλα.

Λουκουμάδες

Pin It on Pinterest