Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το αλεύρι και το χλιαρό νερό
Ρίξτε τα στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και ελαστική
Ζυμώστε τη 5 λεπτά και αφήστε τη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο
Ζυμώστε τη ξανά και βάλτε τη για 1 ώρα στο ψυγείο
Ανοίξτε τη σε φύλλο 50Χ20 εκ., απλώστε επάνω το 1/3 από το βούτυρο και διπλώστε το στα 3 σκεπάζοντας το βούτυρο
Προσέξτε πολύ καθώς απλώνετε το βούτυρο να αφήσετε τριγύρω δύο εκατοστά περιθώριο
Βρέξτε ελαφρά και κολλήστε τις άκρες, ώστε το βούτυρο να μην βγαίνει έξω
Βάλτε τη ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο
Ξανανοίξτε τη σε φύλλο και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, απλώνοντας άλλο 1/3 από το βούτυρο
Βάλτε πάλι στο ψυγείο
Επαναλάβετε ακόμη μία φορά την ίδια διαδικασία
Τοποθετήστε πάλι τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 30εκ. και πάχους 8 χιλ.
Κόψτε τη σε 12 τόξα
Τυλίξτε κάθε τόξο σε ρολό από την περιφέρεια προς το κέντρο
Απλώστε τα κρουασάν σε λαδόχαρτο στο ταψί του φούρνου με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω
Κρυώστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά
Αλείψτε τα με λίγο γάλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 15-18 λεπτά περίπου
Αν θέλετε, τυλίξτε μέσα καρύδια ανακατεμένα με λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα
Όταν βγουν από το φούρνο γλασάρετε τα με λίγο γλάσο βανίλιας
Ingredients
Directions
Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το αλεύρι και το χλιαρό νερό
Ρίξτε τα στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και ελαστική
Ζυμώστε τη 5 λεπτά και αφήστε τη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο
Ζυμώστε τη ξανά και βάλτε τη για 1 ώρα στο ψυγείο
Ανοίξτε τη σε φύλλο 50Χ20 εκ., απλώστε επάνω το 1/3 από το βούτυρο και διπλώστε το στα 3 σκεπάζοντας το βούτυρο
Προσέξτε πολύ καθώς απλώνετε το βούτυρο να αφήσετε τριγύρω δύο εκατοστά περιθώριο
Βρέξτε ελαφρά και κολλήστε τις άκρες, ώστε το βούτυρο να μην βγαίνει έξω
Βάλτε τη ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο
Ξανανοίξτε τη σε φύλλο και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, απλώνοντας άλλο 1/3 από το βούτυρο
Βάλτε πάλι στο ψυγείο
Επαναλάβετε ακόμη μία φορά την ίδια διαδικασία
Τοποθετήστε πάλι τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 30εκ. και πάχους 8 χιλ.
Κόψτε τη σε 12 τόξα
Τυλίξτε κάθε τόξο σε ρολό από την περιφέρεια προς το κέντρο
Απλώστε τα κρουασάν σε λαδόχαρτο στο ταψί του φούρνου με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω
Κρυώστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά
Αλείψτε τα με λίγο γάλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 15-18 λεπτά περίπου
Αν θέλετε, τυλίξτε μέσα καρύδια ανακατεμένα με λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα
Όταν βγουν από το φούρνο γλασάρετε τα με λίγο γλάσο βανίλιας