Εκμέκ
Από τον: Δημήτρη Μιχαηλίδη
From: Dimitris Michailidis
ekmek-mixailidis-790×425
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ20 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ3 ώρες
Υλικά:
 375 ml νερό
 550 γρ. ζάχαρη
 250 γρ. κανταΐφι
 90 γρ. λιωμένο βούτυρο
 1320 ml γάλα
Εκτέλεση:
1

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά

2

Προσθέτουμε 375 ml νερό, 450 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά

3

Όταν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει

4

Ξάνουμε 250 γρ. κανταΐφι με τα δάχτυλά μας

5

Αλείφουμε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο

6

Απλώνουμε πάνω το κανταΐφι και ρίχνουμε από πάνω 90 γρ. λιωμένο βούτυρο

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160οC για 1 ώρα

8

Αποσύρουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό κανταΐφι και το αναποδογυρίζουμε

9

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά

10

Προσθέτουμε 1.120 ml γάλα

11

Ρίχνουμε σε ένα μπολ 90 γρ. κρέμα αραβοσίτου με γεύση βανίλια Mac Magic , 100 γρ. ζάχαρη ,200 ml γάλα και ανακατεύουμε καλά

12

Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε

13

Βάζουμε τη κρέμα σε ένα μπολ και τη καλύπτουμε με μεμβράνη

14

Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες

15

Ρίχνουμε τη κρέμα στο μίξερ και τη χτυπάμε με το φτερό

16

Χρησιμοποιούμε 7 πλαστικά μπολάκια ή χαμηλά γυάλινα ποτήρια

17

Βάζουμε μέσα στα μπολάκια κανταΐφι και από πάνω τη κρέμα

18

Προαιρετικά γαρνίρουμε και με σαντιγί στιγμής Mac Magic

19

Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε

Ingredients

Υλικά:
 375 ml νερό
 550 γρ. ζάχαρη
 250 γρ. κανταΐφι
 90 γρ. λιωμένο βούτυρο
 1320 ml γάλα

Directions

Εκτέλεση:
1

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά

2

Προσθέτουμε 375 ml νερό, 450 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά

3

Όταν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει

4

Ξάνουμε 250 γρ. κανταΐφι με τα δάχτυλά μας

5

Αλείφουμε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο

6

Απλώνουμε πάνω το κανταΐφι και ρίχνουμε από πάνω 90 γρ. λιωμένο βούτυρο

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160οC για 1 ώρα

8

Αποσύρουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό κανταΐφι και το αναποδογυρίζουμε

9

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά

10

Προσθέτουμε 1.120 ml γάλα

11

Ρίχνουμε σε ένα μπολ 90 γρ. κρέμα αραβοσίτου με γεύση βανίλια Mac Magic , 100 γρ. ζάχαρη ,200 ml γάλα και ανακατεύουμε καλά

12

Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε

13

Βάζουμε τη κρέμα σε ένα μπολ και τη καλύπτουμε με μεμβράνη

14

Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες

15

Ρίχνουμε τη κρέμα στο μίξερ και τη χτυπάμε με το φτερό

16

Χρησιμοποιούμε 7 πλαστικά μπολάκια ή χαμηλά γυάλινα ποτήρια

17

Βάζουμε μέσα στα μπολάκια κανταΐφι και από πάνω τη κρέμα

18

Προαιρετικά γαρνίρουμε και με σαντιγί στιγμής Mac Magic

19

Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε

Notes

Εκμέκ
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest