Ψωμί γάστρας
Από Mac Magic
gastra-sintagi
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ14 ώρες 30 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ1 ώρα 40 λεπτά
Υλικά:
 250 γρ. αλεύρι κίτρινο ζυμωτό σιμιγδαλένιο
 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 κ.γ. αλάτι
 1 κ.γ. ζάχαρη
 2 κ.σ. λάδι
 270-280 ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
1

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπόλ ή σε μίξερ με τον γάντζο και το χτυπάμε με το νερό και τη μαγιά.

2

Ρίχνουμε μέσα το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη περίπου 10 λεπτά.

3

Στρώνουμε στο εσωτερικό της γάστρας ένα κομμάτι λαδόκολλα και πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο από το κίτρινο αλεύρι.

4

Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο ή το μπόλ και τη μεταφέρουμε σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.

5

Πλάθουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό σχήμα και το τοποθετούμε στη γάστρα.

6

Βάζουμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες.

7

Χαράζουμε την ζύμη με ένα ξυράφι ή κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε μαζί με τη γάστρα, χωρίς να αφαιρέσουμε το καπάκι, στους 180°C 1 ώρα και 20' περίπου.

8

Αφαιρούμε το ψωμί από τη γάστρα και το αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

Ingredients

Υλικά:
 250 γρ. αλεύρι κίτρινο ζυμωτό σιμιγδαλένιο
 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 κ.γ. αλάτι
 1 κ.γ. ζάχαρη
 2 κ.σ. λάδι
 270-280 ml χλιαρό νερό

Directions

Εκτέλεση:
1

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπόλ ή σε μίξερ με τον γάντζο και το χτυπάμε με το νερό και τη μαγιά.

2

Ρίχνουμε μέσα το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη περίπου 10 λεπτά.

3

Στρώνουμε στο εσωτερικό της γάστρας ένα κομμάτι λαδόκολλα και πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο από το κίτρινο αλεύρι.

4

Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο ή το μπόλ και τη μεταφέρουμε σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.

5

Πλάθουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό σχήμα και το τοποθετούμε στη γάστρα.

6

Βάζουμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες.

7

Χαράζουμε την ζύμη με ένα ξυράφι ή κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε μαζί με τη γάστρα, χωρίς να αφαιρέσουμε το καπάκι, στους 180°C 1 ώρα και 20' περίπου.

8

Αφαιρούμε το ψωμί από τη γάστρα και το αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

Ψωμί γάστρας

Pin It on Pinterest