Σπιτικό ψωμί του τόστ
Από τον: Δημήτρη Μιχαηλίδη
Featured Video Play Icon
Υλικά:
 540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 3 κ.σ. ζάχαρη
 1 ½ κ.γ. αλάτι
 170 γρ. κρύο γάλα
 180 γρ. νερό
 75 γρ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
1

Προσθέτουμε στο μίξερ 540γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 3κ.σ. ζάχαρη, 1 ½ κ.γ. αλάτι, 170γρ. κρύο γάλα, 180γρ. νερό, 75γρ. ηλιέλαιο και 3κ.σ. ή 14 γρ.ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic

2

Ζυμώνουμε 12’ στο μίξερ μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα

3

Παίρνουμε ένα μπολ και το λαδώνουμε

4

Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και κάνουμε μια μπάλα

5

Τη τοποθετούμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί

6

Λαδώνουμε μια φόρμα 10 × 30 εκ.

7

Όταν δούμε ότι η ζύμη έχει διπλασιαστεί τη βάζουμε στον πάγκο και με λαδωμένα χέρια της δίνουμε μακρόστενο σχήμα

8

Τοποθετούμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175°C για περίπου 35’

10

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε

Ingredients

Υλικά:
 540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 3 κ.σ. ζάχαρη
 1 ½ κ.γ. αλάτι
 170 γρ. κρύο γάλα
 180 γρ. νερό
 75 γρ. ηλιέλαιο

Directions

Εκτέλεση:
1

Προσθέτουμε στο μίξερ 540γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 3κ.σ. ζάχαρη, 1 ½ κ.γ. αλάτι, 170γρ. κρύο γάλα, 180γρ. νερό, 75γρ. ηλιέλαιο και 3κ.σ. ή 14 γρ.ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic

2

Ζυμώνουμε 12’ στο μίξερ μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα

3

Παίρνουμε ένα μπολ και το λαδώνουμε

4

Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και κάνουμε μια μπάλα

5

Τη τοποθετούμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί

6

Λαδώνουμε μια φόρμα 10 × 30 εκ.

7

Όταν δούμε ότι η ζύμη έχει διπλασιαστεί τη βάζουμε στον πάγκο και με λαδωμένα χέρια της δίνουμε μακρόστενο σχήμα

8

Τοποθετούμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175°C για περίπου 35’

10

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε

Σπιτικό ψωμί του τόστ

Pin It on Pinterest