Πανακότα γιαούρτι με μαστίχα & ζελέ φράουλα
Από Mac Magic
panakota-esoteriki
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ1 ώρα 40 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ20 λεπτά
Υλικά:
 200 ml γάλα
 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
 1 δάκρυ μαστίχα
 φύλλα δυόσμου
 250 γρ. φρούτα του δάσους (σμέουρα, βατόμουρα)
 40 γρ. ψημένο φιλέ αμυγδάλου
 400 ml νερό
Εκτέλεση:
1

Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα την μαστίχα ανακατεύοντας να αρωματιστεί.

2

Βάζουμε το βραστό νερό μαστίχας σε ένα μπόλ και ρίχνουμε την συσκευασία από το ζελέ φράουλας.

3

Ρίχνουμε και το κρύο νερό ανακατεύοντας και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρώς πηχτό αλλά να μην «ζελάρει.»

4

Στο μπολ με το ζελέ ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τελείως και μοιράζουμε στα ποτήρια τα οποία βάζουμε στο ψυγείο.

5

Φτιάχνουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

6

Με μια σακούλα ζαχαροπλαστική βάζουμε μία στρώση σαντιγί πάνω από από κάθε ποτήρι.

7

Γαρνίρουμε με τα φρούτα του δάσους, μερικά φύλλα δυόσμου και πασπαλίζουμε με το ψημένο φιλέ αμυγδάλου.

Ingredients

Υλικά:
 200 ml γάλα
 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
 1 δάκρυ μαστίχα
 φύλλα δυόσμου
 250 γρ. φρούτα του δάσους (σμέουρα, βατόμουρα)
 40 γρ. ψημένο φιλέ αμυγδάλου
 400 ml νερό

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα την μαστίχα ανακατεύοντας να αρωματιστεί.

2

Βάζουμε το βραστό νερό μαστίχας σε ένα μπόλ και ρίχνουμε την συσκευασία από το ζελέ φράουλας.

3

Ρίχνουμε και το κρύο νερό ανακατεύοντας και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρώς πηχτό αλλά να μην «ζελάρει.»

4

Στο μπολ με το ζελέ ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τελείως και μοιράζουμε στα ποτήρια τα οποία βάζουμε στο ψυγείο.

5

Φτιάχνουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

6

Με μια σακούλα ζαχαροπλαστική βάζουμε μία στρώση σαντιγί πάνω από από κάθε ποτήρι.

7

Γαρνίρουμε με τα φρούτα του δάσους, μερικά φύλλα δυόσμου και πασπαλίζουμε με το ψημένο φιλέ αμυγδάλου.

Πανακότα γιαούρτι με μαστίχα & ζελέ φράουλα

Pin It on Pinterest