Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα
Κόβουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ενάμιση εκατοστού.
Παίρνουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε κατά μήκος και καθαρίζουμε τα σπόρια
Τέλος τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ενός εκατοστού.
Τοποθετούμε τα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί , λαδώνοντας με την μισή από την ποσότητα του λαδιού και φροντίζουμε να τα αλατοπιπερώσουμε καλά.
Ψήνουμε περίπου για 10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέγεθος μικρού ζαριού όπως και την ντομάτα, το κρεμμύδι και το καρότο.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε-μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά αρχικά το κρεμμύδι συνεχίζουμε με καρότο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε και τα μανιτάρια την πάπρικα και την ντομάτα μαζί με λίγο ακόμα αλάτι.
Μαγειρεύουμε για 10 με 15 λεπτά ώστε να μην υπάρχουν πολλά υγρά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, σε μπολ τοποθετούμε το κρύο γάλα και με μίξερ ξεκινάμε να χτυπάμε ρίχνοντας το περιεχόμενο των φακέλων σιγά σιγά.
Σε πιρέξ το οποίο έχουμε λαδώσει τοποθετούμε τις πατάτες έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια, τις πιπεριές και ακολουθούμε τις μελιτζάνες. Απλώνουμε τον κιμά μανιταριών και τέλος ρίχνουμε-απλώνουμε την μπεσαμέλ την οποία στρώνουμε προσεκτικά.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180οC για περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από επάνω η μπεσαμέλ.
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα
Κόβουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ενάμιση εκατοστού.
Παίρνουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε κατά μήκος και καθαρίζουμε τα σπόρια
Τέλος τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ενός εκατοστού.
Τοποθετούμε τα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί , λαδώνοντας με την μισή από την ποσότητα του λαδιού και φροντίζουμε να τα αλατοπιπερώσουμε καλά.
Ψήνουμε περίπου για 10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέγεθος μικρού ζαριού όπως και την ντομάτα, το κρεμμύδι και το καρότο.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε-μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά αρχικά το κρεμμύδι συνεχίζουμε με καρότο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε και τα μανιτάρια την πάπρικα και την ντομάτα μαζί με λίγο ακόμα αλάτι.
Μαγειρεύουμε για 10 με 15 λεπτά ώστε να μην υπάρχουν πολλά υγρά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, σε μπολ τοποθετούμε το κρύο γάλα και με μίξερ ξεκινάμε να χτυπάμε ρίχνοντας το περιεχόμενο των φακέλων σιγά σιγά.
Σε πιρέξ το οποίο έχουμε λαδώσει τοποθετούμε τις πατάτες έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια, τις πιπεριές και ακολουθούμε τις μελιτζάνες. Απλώνουμε τον κιμά μανιταριών και τέλος ρίχνουμε-απλώνουμε την μπεσαμέλ την οποία στρώνουμε προσεκτικά.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180οC για περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από επάνω η μπεσαμέλ.