Μεσογειακός Μουσακάς
Από Mac Magic
From
vegan-sintagi
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ1 ώρα 20 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ50 λεπτά
Υλικά:
 2 φακελάκια μπεσαμέλ Mac Magic
 4 μελιτζάνες
 4 πατάτες
 4 πιπεριές κόκκινες
 280 γρ. καρότα
 200 γρ. μανιτάρια
 300 γρ. κρεμμύδι ξερό
 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
 8 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
 ½ φλ. λάδι
 1 κ.γ. Πάπρικα
 Αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο
 1 lt. γάλα σόγιας
Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC

2

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα

3

Κόβουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ενάμιση εκατοστού.

4

Παίρνουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε κατά μήκος και καθαρίζουμε τα σπόρια

5

Τέλος τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ενός εκατοστού.

6

Τοποθετούμε τα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί , λαδώνοντας με την μισή από την ποσότητα του λαδιού και φροντίζουμε να τα αλατοπιπερώσουμε καλά.

7

Ψήνουμε περίπου για 10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα

8

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέγεθος μικρού ζαριού όπως και την ντομάτα, το κρεμμύδι και το καρότο.

9

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε-μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά αρχικά το κρεμμύδι συνεχίζουμε με καρότο.

10

Αλατοπιπερώνουμε.

11

Ρίχνουμε και τα μανιτάρια την πάπρικα και την ντομάτα μαζί με λίγο ακόμα αλάτι.

12

Μαγειρεύουμε για 10 με 15 λεπτά ώστε να μην υπάρχουν πολλά υγρά.

13

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, σε μπολ τοποθετούμε το κρύο γάλα και με μίξερ ξεκινάμε να χτυπάμε ρίχνοντας το περιεχόμενο των φακέλων σιγά σιγά.

14

Σε πιρέξ το οποίο έχουμε λαδώσει τοποθετούμε τις πατάτες έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια, τις πιπεριές και ακολουθούμε τις μελιτζάνες. Απλώνουμε τον κιμά μανιταριών και τέλος ρίχνουμε-απλώνουμε την μπεσαμέλ την οποία στρώνουμε προσεκτικά.

15

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180οC για περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από επάνω η μπεσαμέλ.

Ingredients

Υλικά:
 2 φακελάκια μπεσαμέλ Mac Magic
 4 μελιτζάνες
 4 πατάτες
 4 πιπεριές κόκκινες
 280 γρ. καρότα
 200 γρ. μανιτάρια
 300 γρ. κρεμμύδι ξερό
 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
 8 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
 ½ φλ. λάδι
 1 κ.γ. Πάπρικα
 Αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο
 1 lt. γάλα σόγιας

Directions

Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC

2

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα

3

Κόβουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ενάμιση εκατοστού.

4

Παίρνουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε κατά μήκος και καθαρίζουμε τα σπόρια

5

Τέλος τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ενός εκατοστού.

6

Τοποθετούμε τα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί , λαδώνοντας με την μισή από την ποσότητα του λαδιού και φροντίζουμε να τα αλατοπιπερώσουμε καλά.

7

Ψήνουμε περίπου για 10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα

8

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέγεθος μικρού ζαριού όπως και την ντομάτα, το κρεμμύδι και το καρότο.

9

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε-μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά αρχικά το κρεμμύδι συνεχίζουμε με καρότο.

10

Αλατοπιπερώνουμε.

11

Ρίχνουμε και τα μανιτάρια την πάπρικα και την ντομάτα μαζί με λίγο ακόμα αλάτι.

12

Μαγειρεύουμε για 10 με 15 λεπτά ώστε να μην υπάρχουν πολλά υγρά.

13

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, σε μπολ τοποθετούμε το κρύο γάλα και με μίξερ ξεκινάμε να χτυπάμε ρίχνοντας το περιεχόμενο των φακέλων σιγά σιγά.

14

Σε πιρέξ το οποίο έχουμε λαδώσει τοποθετούμε τις πατάτες έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια, τις πιπεριές και ακολουθούμε τις μελιτζάνες. Απλώνουμε τον κιμά μανιταριών και τέλος ρίχνουμε-απλώνουμε την μπεσαμέλ την οποία στρώνουμε προσεκτικά.

15

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180οC για περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από επάνω η μπεσαμέλ.

Notes

Μεσογειακός Μουσακάς
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest