Λουκουμάδες
Από την: Βέφα Αλεξιάδου
From: Vefa Alexiadou
loukoumades-vefa-790×425
Υλικά:
 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
 ¾ φλιτζανιού γάλα
 1 κουταλάκι αλάτι
 3 κουταλιές λάδι ή λιωμένο βούτυρο
 μέλι και κανέλα
Εκτέλεση:
1

Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το μισό αλεύρι και το χλιαρό νερό

2

Ρίξτε το μίγμα στο μπολ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε το μέχρι γίνει λείος χυλός

3

Ρίξτε σε δόσεις το υπόλοιπο αλεύρι, ώσπου να επιτύχετε χυλό πηχτό που να πέφτει σε κομματάκια από το κουτάλι

4

Κλείστε το μπολ με τη ζύμη σε πλαστική σακούλα και βάλτε το στο φούρνο που έχετε θερμάνει στους 40οC

5

Σβήστε τον και αφήστε τη ζύμη 1 ώρα περίπου, ώσπου να κάνει φούσκες στην επιφάνεια. Με ένα κουτάλι που θα το βουτάτε σε νερό, κόψτε κομματάκια ζύμης που θα βγάλετε πατώντας την μέσα στην χούφτα σας και ρίξτε τα σε καυτό λάδι

6

Με μία τρυπητή κουτάλα πατάτε τους λουκουμάδες να καλύπτονται από το λάδι για να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές

7

Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μη χωρίζει εύκολα

8

Μόλις τους βγάλετε περιχύστε τους με μέλι και κανέλα

9

Σερβίρετέ τους ζεστούς

Ingredients

Υλικά:
 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
 ¾ φλιτζανιού γάλα
 1 κουταλάκι αλάτι
 3 κουταλιές λάδι ή λιωμένο βούτυρο
 μέλι και κανέλα

Directions

Εκτέλεση:
1

Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic με το μισό αλεύρι και το χλιαρό νερό

2

Ρίξτε το μίγμα στο μπολ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε το μέχρι γίνει λείος χυλός

3

Ρίξτε σε δόσεις το υπόλοιπο αλεύρι, ώσπου να επιτύχετε χυλό πηχτό που να πέφτει σε κομματάκια από το κουτάλι

4

Κλείστε το μπολ με τη ζύμη σε πλαστική σακούλα και βάλτε το στο φούρνο που έχετε θερμάνει στους 40οC

5

Σβήστε τον και αφήστε τη ζύμη 1 ώρα περίπου, ώσπου να κάνει φούσκες στην επιφάνεια. Με ένα κουτάλι που θα το βουτάτε σε νερό, κόψτε κομματάκια ζύμης που θα βγάλετε πατώντας την μέσα στην χούφτα σας και ρίξτε τα σε καυτό λάδι

6

Με μία τρυπητή κουτάλα πατάτε τους λουκουμάδες να καλύπτονται από το λάδι για να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές

7

Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μη χωρίζει εύκολα

8

Μόλις τους βγάλετε περιχύστε τους με μέλι και κανέλα

9

Σερβίρετέ τους ζεστούς

Λουκουμάδες

Pin It on Pinterest