Παίρνουμε τα σπανάκια και αφαιρούμε τα κοτσάνια
Πλένουμε τα φύλλα πολύ καλά 2 ή 3 φορές και στραγγίζουμε
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και στη συνέχεια τα φύλλα σπανάκι, πασπαλίζοντάς τα με λίγο αλάτι.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και μαγειρεύουμε το σπανάκι ανακατεύοντας τα φύλλα στη μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και όταν κρυώσει το πιέζουμε για να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι προσθέτουμε το ανθότυρο και μετά περίπου 5 φλιτζ. (150 ml) της μπεσαμέλ. αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το κουκουνάρι.
Ανακατεύουμε τα πάντα πολύ καλά.
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ Mac Magic με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε μερικά φύλλα λαζάνια, απλώνουμε το ένα τέταρτο της μπεσαμέλ και πάνω το ένα τρίτο του μείγματος σπανάκι.
Τοποθετούμε και άλλα από τα φύλλα λαζάνια από πάνω και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, αυτή τη φορά προσθέτοντας το ένα τρίτο της τριμμένης μοτσαρέλας και μετά τα φύλλα από τα λαζάνια.
Επαναλαμβάνουμε, τελειώνοντας με ένα στρώμα λαζάνια, την υπόλοιπη μπεσαμέλ και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ψήνουμε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνου στους 180οC για 50-60 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Παίρνουμε τα σπανάκια και αφαιρούμε τα κοτσάνια
Πλένουμε τα φύλλα πολύ καλά 2 ή 3 φορές και στραγγίζουμε
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και στη συνέχεια τα φύλλα σπανάκι, πασπαλίζοντάς τα με λίγο αλάτι.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και μαγειρεύουμε το σπανάκι ανακατεύοντας τα φύλλα στη μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και όταν κρυώσει το πιέζουμε για να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι προσθέτουμε το ανθότυρο και μετά περίπου 5 φλιτζ. (150 ml) της μπεσαμέλ. αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το κουκουνάρι.
Ανακατεύουμε τα πάντα πολύ καλά.
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ Mac Magic με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε μερικά φύλλα λαζάνια, απλώνουμε το ένα τέταρτο της μπεσαμέλ και πάνω το ένα τρίτο του μείγματος σπανάκι.
Τοποθετούμε και άλλα από τα φύλλα λαζάνια από πάνω και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, αυτή τη φορά προσθέτοντας το ένα τρίτο της τριμμένης μοτσαρέλας και μετά τα φύλλα από τα λαζάνια.
Επαναλαμβάνουμε, τελειώνοντας με ένα στρώμα λαζάνια, την υπόλοιπη μπεσαμέλ και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ψήνουμε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνου στους 180οC για 50-60 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.