Υλικά για τη ζύμη:
3 αβγά
350ml γάλα
150ml νερό
50γρ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
Υλικά για τη μπεσαμέλ Mac Magic:
1lt κρύο γάλα
αλάτι - πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση:
15 φέτες μπέικον, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
15 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
10 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
300ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
150γρ τυρί gouda, τριμμένο για το πασπάλισμα της κρέπας
Ελαιόλαδο για το άλειμμα του σκεύους
Εκτέλεση:
1Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 αβγά και προσθέτουμε 350ml γάλα
2Αδειάζουμε σιγά-σιγά το περιεχόμενο του φακέλου ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα πιρούνι ή σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
3Προσθέτουμε 150 ml νερό και 50 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και ανακατευόμαστε καλά.
4Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.
5Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι του καφέ μέχρι τη μέση με το μείγμα μας και το ρίχνουμε στο τηγάνι απότομα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού και να σχηματιστεί μια λεπτή κρέπα. Κάθε φορά που παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα πρέπει να το ανακατεύουμε ξανά.
6Όταν η κρέπα ψηθεί από κάτω τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
7Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Για τη μπεσαμέλ Mac Magic:
8Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ 1 ½ λίτρο κρύο γάλα.
9Προσθέτουμε σιγά-σιγά το περιεχόμενο και των 3 φακέλων ανακατεύοντας συνεχώς με μίξερ χειρός 1-2 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και πηχτό.
10Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη, δε χρειάζεται να προσθέσετε αυγά.
11Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και το ζαμπόν και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του μέσα στο μείγμα της μπεσαμέλ. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ανακατευόμαστε καλά.
12Απλώνουμε ένα φύλλο κρέπας και τοποθετούμε στο κέντρο του 2-3 κουταλιές σούπας από το μείγμα μπεσαμέλ-γαλοπούλα-μανιτάρια.
13Ρολάρουμε το φύλλο της κρέπας και το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ διαμέτρου 20-25 εκ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα κρέπας μέχρι να γεμίσουμε το πυρέξ.
14Ρίχνουμε πάνω από τις κρέπες το μείγμα της γέμισης που έχει περισσέψει, την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τυρί.
15Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Ingredients
Υλικά για τη ζύμη:
3 αβγά
350ml γάλα
150ml νερό
50γρ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
Υλικά για τη μπεσαμέλ Mac Magic:
1lt κρύο γάλα
αλάτι - πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση:
15 φέτες μπέικον, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
15 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
10 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
300ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
150γρ τυρί gouda, τριμμένο για το πασπάλισμα της κρέπας
Ελαιόλαδο για το άλειμμα του σκεύους
Directions
Εκτέλεση:
1Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 αβγά και προσθέτουμε 350ml γάλα
2Αδειάζουμε σιγά-σιγά το περιεχόμενο του φακέλου ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα πιρούνι ή σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
3Προσθέτουμε 150 ml νερό και 50 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και ανακατευόμαστε καλά.
4Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.
5Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι του καφέ μέχρι τη μέση με το μείγμα μας και το ρίχνουμε στο τηγάνι απότομα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού και να σχηματιστεί μια λεπτή κρέπα. Κάθε φορά που παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα πρέπει να το ανακατεύουμε ξανά.
6Όταν η κρέπα ψηθεί από κάτω τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
7Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Για τη μπεσαμέλ Mac Magic:
8Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ 1 ½ λίτρο κρύο γάλα.
9Προσθέτουμε σιγά-σιγά το περιεχόμενο και των 3 φακέλων ανακατεύοντας συνεχώς με μίξερ χειρός 1-2 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και πηχτό.
10Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη, δε χρειάζεται να προσθέσετε αυγά.
11Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και το ζαμπόν και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του μέσα στο μείγμα της μπεσαμέλ. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ανακατευόμαστε καλά.
12Απλώνουμε ένα φύλλο κρέπας και τοποθετούμε στο κέντρο του 2-3 κουταλιές σούπας από το μείγμα μπεσαμέλ-γαλοπούλα-μανιτάρια.
13Ρολάρουμε το φύλλο της κρέπας και το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ διαμέτρου 20-25 εκ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα κρέπας μέχρι να γεμίσουμε το πυρέξ.
14Ρίχνουμε πάνω από τις κρέπες το μείγμα της γέμισης που έχει περισσέψει, την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τυρί.
15Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.