Banana Bread με ξηρή μαγιά Mac Magic
Από Mac Magic
From: Mac Magic
mm-banana-bread-1
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ1 ώρα 21 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ45 λεπτά
Υλικά :
Υλικά για τη ζύμη :
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 380 γρ. αλεύρι για ψωμί
 60 ml χλιαρό νερό
 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 50 γρ. γιαούρτι
 2 μέτριες και ώριμες πολτοποιημένες μπανάνες
 1 κ.γ. βανίλιας
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για τη γέμιση :
 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
 1 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση :
1

Σε ένα μπολ ενός μίξερ ρίχνουμε το νερό, ξηρή μαγιά Mac Magic, 2 κ.σ. από τη ζάχαρη και το αφήνουμε για 10'.

2

Προσθέτουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τον πουρέ μπανάνας, τη βανίλια και ανακατεύουμε.

3

Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική.

4

Ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1'.

5

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος για 60'.

6

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.

7

Στρώνουμε με βρεγμένη λαδόκολλα μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα.

8

Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας.

9

Χρησιμοποιούμε έναν πλάστη για να ανοίξουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο πάχους 1 ½ εκ.

10

Απλώνουμε το μείγμα της καστανής ζάχαρης-κανέλας πάνω από το τη ζύμη, τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και το βάζουμε στη φόρμα. Κόβουμε στη μέση μια καθαρισμένη μπανάνα και την βάζουμε πάνω από το ρολό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.

11

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 οC.

12

Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψήνουμε για 40-45', μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ψωμί.

13

Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10' στη φόρμα. Στη συνέχεια το αφαιρούμε για να κρυώσει εντελώς.

Ingredients

Υλικά :
Υλικά για τη ζύμη :
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 380 γρ. αλεύρι για ψωμί
 60 ml χλιαρό νερό
 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 50 γρ. γιαούρτι
 2 μέτριες και ώριμες πολτοποιημένες μπανάνες
 1 κ.γ. βανίλιας
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για τη γέμιση :
 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
 1 κ.σ. κανέλα

Directions

Εκτέλεση :
1

Σε ένα μπολ ενός μίξερ ρίχνουμε το νερό, ξηρή μαγιά Mac Magic, 2 κ.σ. από τη ζάχαρη και το αφήνουμε για 10'.

2

Προσθέτουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τον πουρέ μπανάνας, τη βανίλια και ανακατεύουμε.

3

Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική.

4

Ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1'.

5

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος για 60'.

6

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.

7

Στρώνουμε με βρεγμένη λαδόκολλα μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα.

8

Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας.

9

Χρησιμοποιούμε έναν πλάστη για να ανοίξουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο πάχους 1 ½ εκ.

10

Απλώνουμε το μείγμα της καστανής ζάχαρης-κανέλας πάνω από το τη ζύμη, τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και το βάζουμε στη φόρμα. Κόβουμε στη μέση μια καθαρισμένη μπανάνα και την βάζουμε πάνω από το ρολό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.

11

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 οC.

12

Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψήνουμε για 40-45', μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ψωμί.

13

Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10' στη φόρμα. Στη συνέχεια το αφαιρούμε για να κρυώσει εντελώς.

Notes

Banana Bread με ξηρή μαγιά Mac Magic
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest