Σε ένα μπολ ενός μίξερ ρίχνουμε το νερό, ξηρή μαγιά Mac Magic, 2 κ.σ. από τη ζάχαρη και το αφήνουμε για 10'.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τον πουρέ μπανάνας, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
Στρώνουμε με βρεγμένη λαδόκολλα μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας.
Χρησιμοποιούμε έναν πλάστη για να ανοίξουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο πάχους 1 ½ εκ.
Απλώνουμε το μείγμα της καστανής ζάχαρης-κανέλας πάνω από το τη ζύμη, τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και το βάζουμε στη φόρμα. Κόβουμε στη μέση μια καθαρισμένη μπανάνα και την βάζουμε πάνω από το ρολό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 οC.
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ ενός μίξερ ρίχνουμε το νερό, ξηρή μαγιά Mac Magic, 2 κ.σ. από τη ζάχαρη και το αφήνουμε για 10'.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τον πουρέ μπανάνας, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
Στρώνουμε με βρεγμένη λαδόκολλα μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας.
Χρησιμοποιούμε έναν πλάστη για να ανοίξουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο πάχους 1 ½ εκ.
Απλώνουμε το μείγμα της καστανής ζάχαρης-κανέλας πάνω από το τη ζύμη, τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και το βάζουμε στη φόρμα. Κόβουμε στη μέση μια καθαρισμένη μπανάνα και την βάζουμε πάνω από το ρολό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 οC.