Ντόνατς με λευκή σοκολάτα και χρωματιστή τρούφα
Από Mac Magic
From: Mac Magic
mm-donuts-1
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ3 ώρες 7 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ15 λεπτά
Υλικά :
Υλικά για τη ζύμη:
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 55 γρ. ζάχαρη
 1 μεγάλο αυγό
 230 ml γάλα
 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
 Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για την επικάλυψη :
 100 γρ. λευκή σοκολάτα
 50-60 ml γάλα
 1 σακουλάκι χρωματιστή τρούφα
Εκτέλεση :
Εκτέλεση για τη ζύμη :
1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί τα ξηρά συστατικά.

2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.

3

Προσθέτουμε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι ή σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου, για 7' περίπου, για να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.

4

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη να φουσκώσει για 90-120', μέχρι να διπλασιαστεί.

5

Ξεσκεπάζουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.

6

Την απλώνουμε με έναν πλάστη και τη κόβουμε με όποιο κουπάτ θέλουμε και σε όποιο σχήμα θέλουμε

7

Αφήνουμε τα donuts να φουσκώσουν πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας, για 30-60', μέχρι να διπλασιαστούν.

8

Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180 οC.

9

Ρίχνουμε προσεκτικά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τα ντόνατς στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Γυρίζουμε και μαγειρεύουμε την άλλη πλευρά (κάθε πλευρά από 40'' μέχρι 1'. Αφαιρούμε τα από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

10

Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα donuts και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 14'.

Εκτέλεση για την επικάλυψη :
11

Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα μέχρι να έχουμε μια απαλή σάλτσα.

12

Πιέζουμε απαλά τα donats στη λευκή σοκολάτα και μετά στη χρωματιστή τρούφα.

Ingredients

Υλικά :
Υλικά για τη ζύμη:
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 55 γρ. ζάχαρη
 1 μεγάλο αυγό
 230 ml γάλα
 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
 Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για την επικάλυψη :
 100 γρ. λευκή σοκολάτα
 50-60 ml γάλα
 1 σακουλάκι χρωματιστή τρούφα

Directions

Εκτέλεση :
Εκτέλεση για τη ζύμη :
1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί τα ξηρά συστατικά.

2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.

3

Προσθέτουμε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι ή σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου, για 7' περίπου, για να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.

4

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη να φουσκώσει για 90-120', μέχρι να διπλασιαστεί.

5

Ξεσκεπάζουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.

6

Την απλώνουμε με έναν πλάστη και τη κόβουμε με όποιο κουπάτ θέλουμε και σε όποιο σχήμα θέλουμε

7

Αφήνουμε τα donuts να φουσκώσουν πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας, για 30-60', μέχρι να διπλασιαστούν.

8

Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180 οC.

9

Ρίχνουμε προσεκτικά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τα ντόνατς στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Γυρίζουμε και μαγειρεύουμε την άλλη πλευρά (κάθε πλευρά από 40'' μέχρι 1'. Αφαιρούμε τα από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

10

Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα donuts και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 14'.

Εκτέλεση για την επικάλυψη :
11

Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα μέχρι να έχουμε μια απαλή σάλτσα.

12

Πιέζουμε απαλά τα donats στη λευκή σοκολάτα και μετά στη χρωματιστή τρούφα.

Ντόνατς με λευκή σοκολάτα και χρωματιστή τρούφα

Pin It on Pinterest