Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 αβγά και προσθέτουμε 350ml γάλα
Αδειάζουμε σιγά-σιγά το περιεχόμενο του φακέλου ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα πιρούνι ή σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Προσθέτουμε 150 ml νερό και 50 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και ανακατευόμαστε καλά.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.
Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι του καφέ μέχρι τη μέση με το μείγμα μας και το ρίχνουμε στο τηγάνι απότομα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού και να σχηματιστεί μια λεπτή κρέπα. Κάθε φορά που παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα πρέπει να το ανακατεύουμε ξανά.
Όταν η κρέπα ψηθεί από κάτω τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ 1 ½ λίτρο κρύο γάλα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το περιεχόμενο και των 3 φακέλων ανακατεύοντας συνεχώς με μίξερ χειρός 1-2 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και πηχτό.
Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη, δε χρειάζεται να προσθέσετε αυγά.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και το ζαμπόν και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του μέσα στο μείγμα της μπεσαμέλ. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ανακατευόμαστε καλά.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρέπας και τοποθετούμε στο κέντρο του 2-3 κουταλιές σούπας από το μείγμα μπεσαμέλ-γαλοπούλα-μανιτάρια.
Ρολάρουμε το φύλλο της κρέπας και το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ διαμέτρου 20-25 εκ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα κρέπας μέχρι να γεμίσουμε το πυρέξ.
Ρίχνουμε πάνω από τις κρέπες το μείγμα της γέμισης που έχει περισσέψει, την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 αβγά και προσθέτουμε 350ml γάλα
Αδειάζουμε σιγά-σιγά το περιεχόμενο του φακέλου ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα πιρούνι ή σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Προσθέτουμε 150 ml νερό και 50 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και ανακατευόμαστε καλά.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.
Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι του καφέ μέχρι τη μέση με το μείγμα μας και το ρίχνουμε στο τηγάνι απότομα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού και να σχηματιστεί μια λεπτή κρέπα. Κάθε φορά που παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα πρέπει να το ανακατεύουμε ξανά.
Όταν η κρέπα ψηθεί από κάτω τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ 1 ½ λίτρο κρύο γάλα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το περιεχόμενο και των 3 φακέλων ανακατεύοντας συνεχώς με μίξερ χειρός 1-2 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και πηχτό.
Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη, δε χρειάζεται να προσθέσετε αυγά.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και το ζαμπόν και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του μέσα στο μείγμα της μπεσαμέλ. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ανακατευόμαστε καλά.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρέπας και τοποθετούμε στο κέντρο του 2-3 κουταλιές σούπας από το μείγμα μπεσαμέλ-γαλοπούλα-μανιτάρια.
Ρολάρουμε το φύλλο της κρέπας και το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ διαμέτρου 20-25 εκ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα κρέπας μέχρι να γεμίσουμε το πυρέξ.
Ρίχνουμε πάνω από τις κρέπες το μείγμα της γέμισης που έχει περισσέψει, την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.