Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπόλ ή σε μίξερ με τον γάντζο και το χτυπάμε με το νερό και τη μαγιά.
Ρίχνουμε μέσα το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη περίπου 10 λεπτά.
Στρώνουμε στο εσωτερικό της γάστρας ένα κομμάτι λαδόκολλα και πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο από το κίτρινο αλεύρι.
Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο ή το μπόλ και τη μεταφέρουμε σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό σχήμα και το τοποθετούμε στη γάστρα.
Βάζουμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες.
Χαράζουμε την ζύμη με ένα ξυράφι ή κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε μαζί με τη γάστρα, χωρίς να αφαιρέσουμε το καπάκι, στους 180°C 1 ώρα και 20' περίπου.
Αφαιρούμε το ψωμί από τη γάστρα και το αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά πριν το κόψουμε.
Ingredients
Directions
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπόλ ή σε μίξερ με τον γάντζο και το χτυπάμε με το νερό και τη μαγιά.
Ρίχνουμε μέσα το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη περίπου 10 λεπτά.
Στρώνουμε στο εσωτερικό της γάστρας ένα κομμάτι λαδόκολλα και πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο από το κίτρινο αλεύρι.
Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο ή το μπόλ και τη μεταφέρουμε σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό σχήμα και το τοποθετούμε στη γάστρα.
Βάζουμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες.
Χαράζουμε την ζύμη με ένα ξυράφι ή κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε μαζί με τη γάστρα, χωρίς να αφαιρέσουμε το καπάκι, στους 180°C 1 ώρα και 20' περίπου.
Αφαιρούμε το ψωμί από τη γάστρα και το αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά πριν το κόψουμε.