Υλικά:
200 ml γάλα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 δάκρυ μαστίχα
φύλλα δυόσμου
250 γρ. φρούτα του δάσους (σμέουρα, βατόμουρα)
40 γρ. ψημένο φιλέ αμυγδάλου
400 ml νερό
Εκτέλεση:
1
Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα την μαστίχα ανακατεύοντας να αρωματιστεί.
2
Βάζουμε το βραστό νερό μαστίχας σε ένα μπόλ και ρίχνουμε την συσκευασία από το ζελέ φράουλας.
3
Ρίχνουμε και το κρύο νερό ανακατεύοντας και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρώς πηχτό αλλά να μην «ζελάρει.»
4
Στο μπολ με το ζελέ ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τελείως και μοιράζουμε στα ποτήρια τα οποία βάζουμε στο ψυγείο.
5
Φτιάχνουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
6
Με μια σακούλα ζαχαροπλαστική βάζουμε μία στρώση σαντιγί πάνω από από κάθε ποτήρι.
7
Γαρνίρουμε με τα φρούτα του δάσους, μερικά φύλλα δυόσμου και πασπαλίζουμε με το ψημένο φιλέ αμυγδάλου.
Ingredients
Υλικά:
200 ml γάλα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 δάκρυ μαστίχα
φύλλα δυόσμου
250 γρ. φρούτα του δάσους (σμέουρα, βατόμουρα)
40 γρ. ψημένο φιλέ αμυγδάλου
400 ml νερό
