Banoffee
Από τον: Δημήτρη Μιχαηλίδη
From: Dimitris Michailidis
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ30 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ1 ώρα
Υλικά:
 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
 300 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
 200 ml κρύο γάλα
 1 μπανάνα
 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
 Λίγη τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση:
1

Λιώνουμε 200 γρ. βούτυρο και αλέθουμε 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ

2

Ρίχνουμε το βούτυρο πάνω στα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε

3

Παίρνουμε ένα τσέρκι 22 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μπισκότου

4

Πιέζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με ένα ποτήρι

5

Ρίχνουμε σε ένα μπολ 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ρευστό

6

Το ρίχνουμε πάνω από την τάρτα

7

Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’ ή στη κατάψυξη για 10’

8

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε 200 ml κρύο γάλα και 1 φάκελο σαντιγί στιγμής Mac Magic , χτυπάμε περίπου 2’-4’ μέχρι η σαντιγί να είναι έτοιμη

9

Παίρνουμε 1 μπανάνα και τη κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε από πάνω 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε

10

Βγάζουμε τη τάρτα από το ψυγείο ή τη κατάψυξη και βάζουμε τις μπανάνες πάνω από τη καραμέλα

11

Απλώνουμε και τη σαντιγί πάνω από τις μπανάνες

12

Ρίχνουμε από πάνω λίγο από το μείγμα μπισκότου της βάσης, λίγη έξτρα καραμέλα και λίγη τριμμένη σοκολάτα

13

Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30’

14

Βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι και έτοιμο!

Ingredients

Υλικά:
 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
 300 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
 200 ml κρύο γάλα
 1 μπανάνα
 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
 Λίγη τριμμένη σοκολάτα

Directions

Εκτέλεση:
1

Λιώνουμε 200 γρ. βούτυρο και αλέθουμε 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ

2

Ρίχνουμε το βούτυρο πάνω στα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε

3

Παίρνουμε ένα τσέρκι 22 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μπισκότου

4

Πιέζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με ένα ποτήρι

5

Ρίχνουμε σε ένα μπολ 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ρευστό

6

Το ρίχνουμε πάνω από την τάρτα

7

Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’ ή στη κατάψυξη για 10’

8

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε 200 ml κρύο γάλα και 1 φάκελο σαντιγί στιγμής Mac Magic , χτυπάμε περίπου 2’-4’ μέχρι η σαντιγί να είναι έτοιμη

9

Παίρνουμε 1 μπανάνα και τη κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε από πάνω 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε

10

Βγάζουμε τη τάρτα από το ψυγείο ή τη κατάψυξη και βάζουμε τις μπανάνες πάνω από τη καραμέλα

11

Απλώνουμε και τη σαντιγί πάνω από τις μπανάνες

12

Ρίχνουμε από πάνω λίγο από το μείγμα μπισκότου της βάσης, λίγη έξτρα καραμέλα και λίγη τριμμένη σοκολάτα

13

Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30’

14

Βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι και έτοιμο!

Notes

Banoffee
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest