Ταρτάκια με κρέμα φουντουκιού
Από Mac Magic
From: Mac Magic
macmagic-tartakia-790×425
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ1 ώραΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ30 λεπτά
Υλικά:
Για τη κρέμα κακάο με γεύση φουντούκι
 320 ml γάλα
Για τη βάση
 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 40 γρ. ζάχαρη άχνη
 100 γρ. βούτυρο
 1 μεσαίο αυγό
 1 πρέζα αλάτι
 Τρούφα, μπισκότο ή φρούτα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε στο multi το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και τα χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένο μπισκότο.

2

Προσθέτουμε τα αυγά και το αλάτι και τα χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας

3

Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας μας και τη πλάθουμε μέχρι να γίνει λεία.

4

Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τη τοποθετούμε στο ψυγείο για 60 λεπτά ή στη κατάψυξη για 30 λεπτά, για να σφίξει.

5

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, αλευρώνουμε δυο λαδόκολλες και αρχίζουμε να ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε αυτές με έναν πλάστη, σε πάχος 3 χιλιοστών. Αν δούμε ότι κολλάει η ζύμη, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι.

6

Με ένα ποτήρι διαμέτρου 6 εκ., κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους και απλώνουμε το κάθε ζυμαράκι σε κάθε φόρμα για ταρτάκια. Αν προεξέχει η ζύμη έξω από τα φορμάκια, κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι και τρυπάμε καλά τη βάση με ένα πιρούνι. Προαιρετικά τοποθετούμε βάρος πάνω στη τάρτα για να μη φουσκώσει.

7

Ψήνουμε τα ταρτάκια για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και μετά τα αποσύρουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε το βάρος και τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

8

Για τη κρέμα κακάο με γεύση φουντούκι Mac Magic θα χρειαστούμε ένα φακελάκι κρέμα κακάο με γεύση φουντούκι Mac Magic και 320 ml γάλα. Τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός για 2 λεπτά.

9

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε τη κρέμα στα ταρτάκια και τα αφήνουμε για 25 λεπτά στο ψυγείο να παγώσουν.

10

Αφαιρούμε από το ψυγείο και γαρνίρουμε με τρούφα, μπισκότο ή και φρούτα επιλογής μας.

Ingredients

Υλικά:
Για τη κρέμα κακάο με γεύση φουντούκι
 320 ml γάλα
Για τη βάση
 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 40 γρ. ζάχαρη άχνη
 100 γρ. βούτυρο
 1 μεσαίο αυγό
 1 πρέζα αλάτι
 Τρούφα, μπισκότο ή φρούτα για γαρνίρισμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε στο multi το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και τα χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένο μπισκότο.

2

Προσθέτουμε τα αυγά και το αλάτι και τα χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας

3

Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας μας και τη πλάθουμε μέχρι να γίνει λεία.

4

Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τη τοποθετούμε στο ψυγείο για 60 λεπτά ή στη κατάψυξη για 30 λεπτά, για να σφίξει.

5

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, αλευρώνουμε δυο λαδόκολλες και αρχίζουμε να ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε αυτές με έναν πλάστη, σε πάχος 3 χιλιοστών. Αν δούμε ότι κολλάει η ζύμη, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι.

6

Με ένα ποτήρι διαμέτρου 6 εκ., κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους και απλώνουμε το κάθε ζυμαράκι σε κάθε φόρμα για ταρτάκια. Αν προεξέχει η ζύμη έξω από τα φορμάκια, κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι και τρυπάμε καλά τη βάση με ένα πιρούνι. Προαιρετικά τοποθετούμε βάρος πάνω στη τάρτα για να μη φουσκώσει.

7

Ψήνουμε τα ταρτάκια για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και μετά τα αποσύρουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε το βάρος και τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

8

Για τη κρέμα κακάο με γεύση φουντούκι Mac Magic θα χρειαστούμε ένα φακελάκι κρέμα κακάο με γεύση φουντούκι Mac Magic και 320 ml γάλα. Τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός για 2 λεπτά.

9

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε τη κρέμα στα ταρτάκια και τα αφήνουμε για 25 λεπτά στο ψυγείο να παγώσουν.

10

Αφαιρούμε από το ψυγείο και γαρνίρουμε με τρούφα, μπισκότο ή και φρούτα επιλογής μας.

Ταρτάκια με κρέμα φουντουκιού

Pin It on Pinterest