Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic, 6 γρ. ζάχαρη, 100 γρ νερό και κοσκινίζουμε λίγο αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό, ταυτόχρονα ανακατεύουμε .
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 6 γρ. αλάτι και λίγο χλιαρό νερό για να διαλυθεί
Ρίχνουμε στο μείγμα μας 300 γρ. νερό και ανακατεύουμε με μίξερ ή με το πίσω μέρος της κουτάλας μας.
Προσθέτουμε κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το αλατόνερο και στη συνέχεια ανακατεύουμε και ξανά ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι περίπου 400-500 γρ μέχρι να φτιάξουμε μια ελαστική ζύμη. Μέχρι να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι, η προσθήκη του γίνεται σταδιακά.
Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και το αλείφουμε με σησαμέλαιο και αδειάζουμε τη ζύμη μας μέσα στο μπολ.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ με μια σπάτουλα σιλικόνης αφού έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι την επιφάνεια που θα δουλέψουμε τη ζύμη μας.
Ρίχνουμε αλεύρι και πάνω στη ζύμη και αρχίσουμε να να τη διπλώνουμε με τη σπάτουλα .
Στη συνέχεια αρχίσουμε να τη ζυμώνουμε και με τα χέρια .
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη .
Παίρνουμε το ένα μέρος του ζυμαριού και το ζυμώνουμε μακρόστενα .
Κόβουμε τρία κομμάτια λαδόκολλας και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι .
Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω τη ζύμη μας .
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα αλλά δύο μέρη .
Μόλις είναι όλες μας οι μπαγκέτες στο ταψί πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και με μια λεπίδα το χαράζουμε .
Στη συνέχεια ραντίζουμε με λίγο νερό τις μπαγκέτες .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και βάζουμε ένα βαθύ ταψί με νερό στο κάτω μέρος της κουζίνας.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τη μπαγκέτα μας με κοτόπουλο, μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα ή με οποία αλλά υλικά επιλέξουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic, 6 γρ. ζάχαρη, 100 γρ νερό και κοσκινίζουμε λίγο αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό, ταυτόχρονα ανακατεύουμε .
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 6 γρ. αλάτι και λίγο χλιαρό νερό για να διαλυθεί
Ρίχνουμε στο μείγμα μας 300 γρ. νερό και ανακατεύουμε με μίξερ ή με το πίσω μέρος της κουτάλας μας.
Προσθέτουμε κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το αλατόνερο και στη συνέχεια ανακατεύουμε και ξανά ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι περίπου 400-500 γρ μέχρι να φτιάξουμε μια ελαστική ζύμη. Μέχρι να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι, η προσθήκη του γίνεται σταδιακά.
Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και το αλείφουμε με σησαμέλαιο και αδειάζουμε τη ζύμη μας μέσα στο μπολ.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ με μια σπάτουλα σιλικόνης αφού έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι την επιφάνεια που θα δουλέψουμε τη ζύμη μας.
Ρίχνουμε αλεύρι και πάνω στη ζύμη και αρχίσουμε να να τη διπλώνουμε με τη σπάτουλα .
Στη συνέχεια αρχίσουμε να τη ζυμώνουμε και με τα χέρια .
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη .
Παίρνουμε το ένα μέρος του ζυμαριού και το ζυμώνουμε μακρόστενα .
Κόβουμε τρία κομμάτια λαδόκολλας και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι .
Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω τη ζύμη μας .
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα αλλά δύο μέρη .
Μόλις είναι όλες μας οι μπαγκέτες στο ταψί πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και με μια λεπίδα το χαράζουμε .
Στη συνέχεια ραντίζουμε με λίγο νερό τις μπαγκέτες .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και βάζουμε ένα βαθύ ταψί με νερό στο κάτω μέρος της κουζίνας.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τη μπαγκέτα μας με κοτόπουλο, μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα ή με οποία αλλά υλικά επιλέξουμε και απολαμβάνουμε!