Sandwich με κοτόπουλο
Από Mac Magic
From: Mac Magic
chicken-sand-2
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ2 ώρες 45 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ25 λεπτά
 Περίπου 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
 400 γρ. χλιαρό νερό
 6 γρ. ζάχαρη
 6 γρ. αλάτι
 Σησαμέλαιο
 Λίγο ψητό κοτόπουλο
 2 κ.σ. μαγιονέζα
 Μαρούλι
 Ντομάτα
1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic, 6 γρ. ζάχαρη, 100 γρ νερό και κοσκινίζουμε λίγο αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό, ταυτόχρονα ανακατεύουμε .

2

Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για περίπου 20-30' να φουσκώσει .

3

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 6 γρ. αλάτι και λίγο χλιαρό νερό για να διαλυθεί

4

Ρίχνουμε στο μείγμα μας 300 γρ. νερό και ανακατεύουμε με μίξερ ή με το πίσω μέρος της κουτάλας μας.

5

Προσθέτουμε κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το αλατόνερο και στη συνέχεια ανακατεύουμε και ξανά ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι περίπου 400-500 γρ μέχρι να φτιάξουμε μια ελαστική ζύμη. Μέχρι να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι, η προσθήκη του γίνεται σταδιακά.

6

Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και το αλείφουμε με σησαμέλαιο και αδειάζουμε τη ζύμη μας μέσα στο μπολ.

7

Το κλείνουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιάσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60-90' .

8

Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ με μια σπάτουλα σιλικόνης αφού έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι την επιφάνεια που θα δουλέψουμε τη ζύμη μας.

9

Ρίχνουμε αλεύρι και πάνω στη ζύμη και αρχίσουμε να να τη διπλώνουμε με τη σπάτουλα .

10

Στη συνέχεια αρχίσουμε να τη ζυμώνουμε και με τα χέρια .

11

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη .

12

Παίρνουμε το ένα μέρος του ζυμαριού και το ζυμώνουμε μακρόστενα .

13

Κόβουμε τρία κομμάτια λαδόκολλας και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι .

14

Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω τη ζύμη μας .

15

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα αλλά δύο μέρη .

16

Μόλις είναι όλες μας οι μπαγκέτες στο ταψί πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και με μια λεπίδα το χαράζουμε .

17

Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 45'.

18

Στη συνέχεια ραντίζουμε με λίγο νερό τις μπαγκέτες .

19

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και βάζουμε ένα βαθύ ταψί με νερό στο κάτω μέρος της κουζίνας.

20

Ψήνουμε για 25' στον αέρα και χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία .

21

Στη συνέχεια γεμίζουμε τη μπαγκέτα μας με κοτόπουλο, μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα ή με οποία αλλά υλικά επιλέξουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

 Περίπου 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
 400 γρ. χλιαρό νερό
 6 γρ. ζάχαρη
 6 γρ. αλάτι
 Σησαμέλαιο
 Λίγο ψητό κοτόπουλο
 2 κ.σ. μαγιονέζα
 Μαρούλι
 Ντομάτα

Directions

1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic, 6 γρ. ζάχαρη, 100 γρ νερό και κοσκινίζουμε λίγο αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό, ταυτόχρονα ανακατεύουμε .

2

Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για περίπου 20-30' να φουσκώσει .

3

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 6 γρ. αλάτι και λίγο χλιαρό νερό για να διαλυθεί

4

Ρίχνουμε στο μείγμα μας 300 γρ. νερό και ανακατεύουμε με μίξερ ή με το πίσω μέρος της κουτάλας μας.

5

Προσθέτουμε κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το αλατόνερο και στη συνέχεια ανακατεύουμε και ξανά ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι περίπου 400-500 γρ μέχρι να φτιάξουμε μια ελαστική ζύμη. Μέχρι να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι, η προσθήκη του γίνεται σταδιακά.

6

Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και το αλείφουμε με σησαμέλαιο και αδειάζουμε τη ζύμη μας μέσα στο μπολ.

7

Το κλείνουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιάσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60-90' .

8

Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ με μια σπάτουλα σιλικόνης αφού έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι την επιφάνεια που θα δουλέψουμε τη ζύμη μας.

9

Ρίχνουμε αλεύρι και πάνω στη ζύμη και αρχίσουμε να να τη διπλώνουμε με τη σπάτουλα .

10

Στη συνέχεια αρχίσουμε να τη ζυμώνουμε και με τα χέρια .

11

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη .

12

Παίρνουμε το ένα μέρος του ζυμαριού και το ζυμώνουμε μακρόστενα .

13

Κόβουμε τρία κομμάτια λαδόκολλας και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι .

14

Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω τη ζύμη μας .

15

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα αλλά δύο μέρη .

16

Μόλις είναι όλες μας οι μπαγκέτες στο ταψί πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και με μια λεπίδα το χαράζουμε .

17

Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 45'.

18

Στη συνέχεια ραντίζουμε με λίγο νερό τις μπαγκέτες .

19

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και βάζουμε ένα βαθύ ταψί με νερό στο κάτω μέρος της κουζίνας.

20

Ψήνουμε για 25' στον αέρα και χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία .

21

Στη συνέχεια γεμίζουμε τη μπαγκέτα μας με κοτόπουλο, μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα ή με οποία αλλά υλικά επιλέξουμε και απολαμβάνουμε!

Notes

Sandwich με κοτόπουλο
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest