Ρολό αμυγδάλου με σαντιγί Mac Magic & cranberries.
Από Mac Magic
From: Mac Magic
mm-rolo-am-1
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ50 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ45 λεπτά
Υλικά:
 6 αυγά (300 γρ.)
 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 1 βανίλια σκόνη
 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
 15 γρ. ηλιέλαιο
 150 γρ. αμύγδαλο φιλέτο
 50 γρ. cranberries
Εκτέλεση:
1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε ελαφρά το αμύγδαλο φιλέτο.

2

Ανακατεύουμε σε ένα μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια ώστε να αρφατέψουν.

3

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι απαλά με μια σπάτουλα ή μία μαρίζ. Τέλος προσθέστε σε ροή το λάδι και ανακατεύουμε απαλά.

4

Απλώνουμε σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί , στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε πάχος 1 ½ -2 εκατ.

5

Ψήνουμε στους 185 οC για 10-12΄ . Αφήνουμε να κρυώσει.

6

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ 200ml κρύο γάλα

7

Προσθέτουμε το περιεχόμενο του ενός φακέλου σαντιγί στιγμής Mac Magic και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να στέκεται 4' περίπου.

8

Απλώνουμε την μισή σαντιγί στιγμής Mac Magic πάνω στο παντεσπάνι , πασπαλίζουμε με μερικά
cranberries και αμύγδαλο φιλέτο.

9

Τυλίγουμε με την βοήθεια της λαδόκολλάς σε ρολό και το βάζουμε σε μία πιατέλα.

10

Απλώνουμε πάνω στο ρολό την υπόλοιπη σαντιγί στιγμής Mac Magic και πασπαλίζουμε με το
υπόλοιπο αμύγδαλο φιλέτο και μερικά cranberries.

11

Αφήνουμε το ρολό στο ψυγείο για 30' πριν σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά:
 6 αυγά (300 γρ.)
 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 1 βανίλια σκόνη
 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
 15 γρ. ηλιέλαιο
 150 γρ. αμύγδαλο φιλέτο
 50 γρ. cranberries

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε ελαφρά το αμύγδαλο φιλέτο.

2

Ανακατεύουμε σε ένα μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια ώστε να αρφατέψουν.

3

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι απαλά με μια σπάτουλα ή μία μαρίζ. Τέλος προσθέστε σε ροή το λάδι και ανακατεύουμε απαλά.

4

Απλώνουμε σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί , στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε πάχος 1 ½ -2 εκατ.

5

Ψήνουμε στους 185 οC για 10-12΄ . Αφήνουμε να κρυώσει.

6

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ 200ml κρύο γάλα

7

Προσθέτουμε το περιεχόμενο του ενός φακέλου σαντιγί στιγμής Mac Magic και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να στέκεται 4' περίπου.

8

Απλώνουμε την μισή σαντιγί στιγμής Mac Magic πάνω στο παντεσπάνι , πασπαλίζουμε με μερικά
cranberries και αμύγδαλο φιλέτο.

9

Τυλίγουμε με την βοήθεια της λαδόκολλάς σε ρολό και το βάζουμε σε μία πιατέλα.

10

Απλώνουμε πάνω στο ρολό την υπόλοιπη σαντιγί στιγμής Mac Magic και πασπαλίζουμε με το
υπόλοιπο αμύγδαλο φιλέτο και μερικά cranberries.

11

Αφήνουμε το ρολό στο ψυγείο για 30' πριν σερβίρουμε.

Notes

Ρολό αμυγδάλου με σαντιγί Mac Magic & cranberries.
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest