Panettone με ξηρή μαγιά με μίγμα προζυμιών Mac Magic
Από Mac Magic
From: Mac Magic
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
Featured Video Play Icon
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ4 ώρες 19 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ40 λεπτά
Υλικά:
 500 γρ. Αλεύρι σκληρό ή Αλεύρι για Τσουρέκι
 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 6 γρ. σπόροι Γλυκάνισου
 10 γρ. Αλάτι
 120 γρ. Γάλα πλήρες
 100 γρ. Νερό
 30 γρ. Βούτυρο Γάλακτος
 4 γρ. Βανίλια
 2 μεσαία Αυγά
 80 γρ. Σταφίδες
 60 γρ. Καρύδια
 60 γρ. Φρούτα (κόντιτα) – Γλασέ
Διαδικασία:
1

Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο, το νερό και το γάλα.

2

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την μισή ποσότητα αλεύρου, τη ξηρή μαγιά με μίγμα προζυμιών Mac Magic , την ζάχαρη, τους σπόρους γλυκάνισου και το αλάτι. Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

3

Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα που ζεστάναμε στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 3’-4’ λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

4

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και χτυπάμε για άλλα 3’-4’ λεπτά.

5

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τα καρύδια, της σταφίδες και τα φρούτα. Ανακατεύουμε στη μεσαία ταχύτητα για 10’-11’ λεπτά περίπου ή μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να γίνει λεία.

6

Βάζουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο σκεύος, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου για 2-3 ώρες σε ένα ζεστό σημείο.

7

Εφόσον η ζύμη φουσκώσει, κόβουμε και χωρίζουμε την ζύμη στα δύο.

8

Πλάθουμε την ζύμη σε σχήμα στρογγυλό και την τοποθετούμε στο ταψάκι

9

Αφήνουμε τις ζύμες να φουσκώσουν σε ένα ζεστό σημείο σκεπασμένες για περίπου 1 ώρα.

10

Μόλις ο όγκος τους διπλασιαστεί αλείφουμε με αυγό.

11

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20’ λεπτά στους 180°C και 15’-20’ λεπτά στους 160°C (σύνολο ψησίματος 35’-40’ λεπτά περίπου).

Ingredients

Υλικά:
 500 γρ. Αλεύρι σκληρό ή Αλεύρι για Τσουρέκι
 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 6 γρ. σπόροι Γλυκάνισου
 10 γρ. Αλάτι
 120 γρ. Γάλα πλήρες
 100 γρ. Νερό
 30 γρ. Βούτυρο Γάλακτος
 4 γρ. Βανίλια
 2 μεσαία Αυγά
 80 γρ. Σταφίδες
 60 γρ. Καρύδια
 60 γρ. Φρούτα (κόντιτα) – Γλασέ

Directions

Διαδικασία:
1

Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο, το νερό και το γάλα.

2

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την μισή ποσότητα αλεύρου, τη ξηρή μαγιά με μίγμα προζυμιών Mac Magic , την ζάχαρη, τους σπόρους γλυκάνισου και το αλάτι. Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

3

Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα που ζεστάναμε στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 3’-4’ λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

4

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και χτυπάμε για άλλα 3’-4’ λεπτά.

5

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τα καρύδια, της σταφίδες και τα φρούτα. Ανακατεύουμε στη μεσαία ταχύτητα για 10’-11’ λεπτά περίπου ή μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να γίνει λεία.

6

Βάζουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο σκεύος, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου για 2-3 ώρες σε ένα ζεστό σημείο.

7

Εφόσον η ζύμη φουσκώσει, κόβουμε και χωρίζουμε την ζύμη στα δύο.

8

Πλάθουμε την ζύμη σε σχήμα στρογγυλό και την τοποθετούμε στο ταψάκι

9

Αφήνουμε τις ζύμες να φουσκώσουν σε ένα ζεστό σημείο σκεπασμένες για περίπου 1 ώρα.

10

Μόλις ο όγκος τους διπλασιαστεί αλείφουμε με αυγό.

11

Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20’ λεπτά στους 180°C και 15’-20’ λεπτά στους 160°C (σύνολο ψησίματος 35’-40’ λεπτά περίπου).

Notes

Panettone με ξηρή μαγιά με μίγμα προζυμιών Mac Magic
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest