ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ3 ώρες 7 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ15 λεπτά
Υλικά :
Υλικά για τη ζύμη:
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
55 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
230 ml γάλα
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για την επικάλυψη :
100 γρ. λευκή σοκολάτα
50-60 ml γάλα
1 σακουλάκι χρωματιστή τρούφα
Εκτέλεση :
Εκτέλεση για τη ζύμη :
1Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί τα ξηρά συστατικά.
2Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
3Προσθέτουμε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι ή σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου, για 7' περίπου, για να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
4Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη να φουσκώσει για 90-120', μέχρι να διπλασιαστεί.
5Ξεσκεπάζουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
6Την απλώνουμε με έναν πλάστη και τη κόβουμε με όποιο κουπάτ θέλουμε και σε όποιο σχήμα θέλουμε
7Αφήνουμε τα donuts να φουσκώσουν πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας, για 30-60', μέχρι να διπλασιαστούν.
8Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180 οC.
9Ρίχνουμε προσεκτικά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τα ντόνατς στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Γυρίζουμε και μαγειρεύουμε την άλλη πλευρά (κάθε πλευρά από 40'' μέχρι 1'. Αφαιρούμε τα από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
10Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα donuts και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 14'.
Εκτέλεση για την επικάλυψη :
11Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα μέχρι να έχουμε μια απαλή σάλτσα.
12Πιέζουμε απαλά τα donats στη λευκή σοκολάτα και μετά στη χρωματιστή τρούφα.
Ingredients
Υλικά :
Υλικά για τη ζύμη:
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
55 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
230 ml γάλα
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για την επικάλυψη :
100 γρ. λευκή σοκολάτα
50-60 ml γάλα
1 σακουλάκι χρωματιστή τρούφα
Directions
Εκτέλεση :
Εκτέλεση για τη ζύμη :
1Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί τα ξηρά συστατικά.
2Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
3Προσθέτουμε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι ή σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου, για 7' περίπου, για να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
4Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη να φουσκώσει για 90-120', μέχρι να διπλασιαστεί.
5Ξεσκεπάζουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
6Την απλώνουμε με έναν πλάστη και τη κόβουμε με όποιο κουπάτ θέλουμε και σε όποιο σχήμα θέλουμε
7Αφήνουμε τα donuts να φουσκώσουν πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας, για 30-60', μέχρι να διπλασιαστούν.
8Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180 οC.
9Ρίχνουμε προσεκτικά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τα ντόνατς στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Γυρίζουμε και μαγειρεύουμε την άλλη πλευρά (κάθε πλευρά από 40'' μέχρι 1'. Αφαιρούμε τα από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
10Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα donuts και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 14'.
Εκτέλεση για την επικάλυψη :
11Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα μέχρι να έχουμε μια απαλή σάλτσα.
12Πιέζουμε απαλά τα donats στη λευκή σοκολάτα και μετά στη χρωματιστή τρούφα.
Ντόνατς με λευκή σοκολάτα και χρωματιστή τρούφα