Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο, την μελάσα, το νερό και το γάλα.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα στον κάδο του μίξερ 5 κουταλιές από το αλεύρι που έχουμε ζυγίσει, τη ξηρή μαγιά Mac Magic , την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το ginger, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.
Προσοχή η ζύμη θα είναι κολλώδες και αυτό θα χρειαστεί και λίγο πλάσιμο στον πάγκο με τη βοήθεια λίγου αλεύρου
Ανοίγουμε τη ζύμη στον πάγκο με τη βοήθεια ενός πλάστη, με πάχος περίπου 3-4 mm ή όσο είναι το πάχος του μικρού δαχτύλου.
Αλείφουμε την γέμιση σε όλο το μήκος της ζύμης και κόβουμε κάθετα λωρίδες.
Κλείνουμε τις λωρίδες ρολό και τοποθετούμε στη φόρμα.
Σε ένα σκεύος προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο, την μελάσα, το νερό και το γάλα.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα στον κάδο του μίξερ 5 κουταλιές από το αλεύρι που έχουμε ζυγίσει, τη ξηρή μαγιά Mac Magic , την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το ginger, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.
Προσοχή η ζύμη θα είναι κολλώδες και αυτό θα χρειαστεί και λίγο πλάσιμο στον πάγκο με τη βοήθεια λίγου αλεύρου
Ανοίγουμε τη ζύμη στον πάγκο με τη βοήθεια ενός πλάστη, με πάχος περίπου 3-4 mm ή όσο είναι το πάχος του μικρού δαχτύλου.
Αλείφουμε την γέμιση σε όλο το μήκος της ζύμης και κόβουμε κάθετα λωρίδες.
Κλείνουμε τις λωρίδες ρολό και τοποθετούμε στη φόρμα.
Σε ένα σκεύος προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.